HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Megmentették az öngyilkosjelöltet

2017. április 28. (péntek) 12:15
 
Éppen időben érkeztek a Bükkábrányi Rendőrőrs munkatársai Szentistvánra. A 112-es telefonszámra csütörtökön 23 óra 30 perckor tett bejelentést egy 31 éves hernádvécsei férfi, hogy végzetes lépésre szánta el magát.

A rendőrök a kapott információk alapján azonnal a keresésére indultak, miközben a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, Emődi Gyula rzászlós folyamatosan próbálta hívni és lebeszélni tettéről a férfit. A Bükkábrányi Rendőrőrs munkatársai, Kertész Tamás főtörzsőrmester és Menyhért Árpád törzsőrmester végül Szentistván településen az utolsó pillanatban eszméletlen állapotban találtak a férfira. A rendőrök a légzési nehézségeket megszüntették, majd mentőt hívtak, akik további ellátása céljából kórházba szállították a férfit - zárul a rendőrség közleménye.

A leírtakból arra következtetünk, hogy a férfi öngyilkossági kísérletet követett el, de meghalni nem feltétlenül akart, a nemzetközi szakirodalom szerint ez a módszer valójában egy segélykiáltás az elkeseredett ember részéről, aki több figyelmet, törődést szeretne. Aki valóban elszánta magát az öngyilkosságra a legritkább esetben telefonál, hanem búcsúlevelet, üzenetet  hagy hátra (vagy még azt sem) és cselekszik. Az adott esetben nem tudjuk, hogyan került a hernádvécsei férfi Szentistvánra, mi volt az indítéka, s az elkövetés módja (bár a ráutaló tevékenység megnevezése alapján vélhetően önakasztás történhetett).

Vissza