HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Csöbör Katalin a nemzeti konzultációról

2017. április 28. (péntek) 15:06
 
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a kormány által áprilisban indított nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatót ma délután Miskolcon.

A kormány a kiküldött kérdőíveken elsősorban arra szeretne választ kapni a szavazópolgároktól, hogy fontos-e nekik a nemzeti függetlenség, fontosak-e számukra a rezsicsökkentés eredményei, és egyetértenek-e Brüsszel bevándorlás politikájával. Az Európai Unió vezetői kezdettől fogva a multinacionális cégek érdekeit szolgálják, amennyiben a még nagyobb integráció felé, egy Európai Egyesült Államok felé terelnék az Uniót alkotó nemzetállamokat.

[1_960] IMG_8364.JPG

„Ideje azonban felismernünk, hogy ebben az esetben a multinacionális cégek érdekei nagyon nem egyeznek a mi érdekeinkkel" — jegyezte meg Csöbör Katalin.

A még jobban integrált Európa bizonyára csökkenti a világcégek adó és egyéb költségeit. A még jobban integrált Európában bizonyára erősebb lesz a világcégek érdekérvényesítése és így meg tudják majd torpedózni a nálunk rezsicsökkentésnek nevezett intézkedéseket. Magyarul elérik majd az energia árának drasztikus növelését, aminek mi nagyon nem örülnénk, ezt talán nem is kell hangsúlyozni. A még erősebb Európai vezetés már most kényszeríteni akarja a magyar kormányt, hogy fogadja el a Soros Györgyök és más bankárok és világcégek által szorgalmazott migránskvótát. A harmadik világból betóduló ember-áradatnak azonban legjobb esetben is a munkaerő árának csökkenése lesz a következménye.

[3_960] IMG_8430.JPG

„Ez pedig, nem kell mondanom, hogy a multiknak kedvez, a magyar munkavállalóknak meg nagyon nem kedvez, mert az ő fizetésük csökkeni fog ezzel" — egészítette ki a képviselő.

A rosszabb verzió a káosz, a polgárháború, később esetleg a nyílt háborúk kitörése. A magyar kormány, ez most már túlzás nélkül állítható, az Unió vezetőivel ellentétben, messzire tekintően politizál. Nem csak az orráig lát, és nem csak a gyors hasznot lesi, mint mondjuk egy tőzsde spekuláns, vagy egy multicég, amelyik képes arra, hogy ha nem kap teljes adókedvezményt, akkor elbocsát mindenkit és kivonul az országból. A spekulánsoknak és a multiknak azonban rengeteg a pénzük és nagy a befolyásuk az Unió vezetőire is. „Ezért kell összefognunk, és harcolnunk ellenük először nekünk, magyaroknak, aztán a visegrádiaknak, aztán mindenkinek, aki felismeri a saját érdekeit." — hívta fel a figyelmet Csöbör Katalin

[2_960] IMG_8384.JPG

Ezért fogalmazta meg a magyar kormány a szlogent, hogy állítsuk meg Brüsszelt, ami tömören, röviden mindazt fejezi ki, amit most elmondott a képviselő asszony. „És ha mindezt megértjük, akkor nehéz egyet nem érteni ezzel a szlogennel!" — zárta tájékoztatóját Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza