HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Miskolcot és Európát ünneplik

2017. május 11. (csütörtök) 13:49
 
Május 11-e Miskolc napja, ugyanis 1909-ben ezen a napon adományozott a városnak törvényhatósági jogot Ferenc József király, amelyet 1992-től nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelnek. Ezzel egyszerre ünneplin Miskolcon az Európa napot is.

Az Európa nap 1985-től május 9-e, a második világháborút befejezését követő első békenap, s egyben a Schuman-nyilatkozat napvilágra kerülése, a győztesek és vesztesek  egyenrangú partnerségen alapuló összefogása a Montál unióban.



[0_960] eunap2.jpg

Ha kíváncsi Európára itt  informálódhat

Az időjárás idén is kegyeibe fogadta az ünneplőket. A szabadtéri rendezvények központja a Szent István tér, itt állították fel a színpadot, a vendéglátó egységek sátrait, ugráló várat, valamint az Europe Direct Információs Központ megyei irodájának a sátrát, amiben szóróanyagok segítségével minden felmerülő kérdésben tájékoztatták az érdeklődőket, a játékos kedvűek EU totót is kitölthettek ( s a jól tippelők még apró ajándékokat is kaptak), a telitalálatosok közül kisorsolják a megyei győztest, aki bejut az országos "kalapba". Egy szerencsés nyertes pedig a sorsolás során máltai utazást nyer.

A standon a megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktummal kapcsolatos tudnivalókról, képzési és egyéb lehetőségekről is tájékoztatták az érdeklődőket. A tér füves részén felállított sátorban pedig a fiatalokra gondolva játékosra fogták a dolgokat, többek közt egy mágneses térképen kellett elhelyezni a tagországok zászlóit, illetve egy-egy jellegzetes épületének a logóját.  Mint kiderült nem csak a fiatalok szeretik az ilyen tudáson alapuló játékokat.

[1_960] bonszaj.jpg

Bonszáj kiállítás is várja az érdeklődőket

Aki siet még kinézhet, ugyanis délután 4-től lesz a felvonulás, majd beindul a buli a téren. Az est fénypontjaként fél 9-től a Bikini ad koncertet.

Vissza