HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Döntetlen a borsodi kiesési rangadón

2017. május 13. (szombat) 20:20
 
A Mezőkövesd 2-0-ra vezetett a DVTK ellen Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában, mégsem tudott nyerni: pontosztozkodással zárult a találkozó. A kiesés réme mind a két klubot veszélyezteti.

    Ezzel is némileg kedvezőbb helyzetbe került azonban a kiesés elkerüléséért harcoló mindkét együttes, mivel az előző kör után hozzájuk hasonlóan 35 pontos MTK kikapott a Honvédtól.  
     A diósgyőri csapat a DVTK-stadion építése miatt Mezőkövesden rendezi a hazai mérkőzéseit, de a mezőkövesdiek ellen nem ellenfele otthonában játszik, ezért rendezték a szombati találkozót a debreceni Nagyerdei Stadionban.

    OTP Bank Liga, 31. forduló:
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-2)
-------------------------------------------
Debrecen, 3043 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Makrai (47.), Busai (69.), illetve Molnár (13.), Sós (17.)
    sárga lap: Makrai (51.), illetve Tujvel (31.), Egerszegi (66.), Szeles (70.), Baracskai (91.)

     Diósgyőri VTK:
    -------------
Antal - Eperjesi, Busai (Fülöp, 81.), Jagodinskis (Dausvili, 71.), Tamás - Mevoungou - Diego, Makrai - Szarka, Ugrai, Novothny

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Egerszegi, Sós (Baracskai, 61.) - Molnár (Pauljevic, 83.), Bacelic-Grgic, Kink (Diallo, 66.) - Strestík
 
    Az első tíz percben a Diósgyőr volt aktívabb, mégis a legutóbbi három mérkőzését elveszítő Mezőkövesd került csakhamar kétgólos előnybe. A DVTK nagy mezőnyfölényt alakított ki az esőben zajló első félidő további részében, többször el is jutott ellenfele kapujáig, de a mezőkövesdiek ellentámadásai voltak veszélyesebbek.

    A pihenőt követően gyorsan szépített a Diósgyőr, majd nagy iramot diktálva nyomás alá helyezte ellenfele kapuját, egymás után alakította ki helyzeteit, ennek eredményeként pedig egyenlíteni tudott. A folytatásra sem állt le, akár újabb gólt is szerezhetett volna, de a Mezőkövesd is megpróbálta kicsikarni a győzelmet, a helyzetek azonban mindkét oldalon kimaradtak.

(MTI-Kulcs Magazin)


Vissza