2017.május.15 (hétfő) Miskolcon közlekedett a család

Miskolcon közlekedett a család

A balesetmentes és biztonságos közlekedésre helyezte a hangsúlyt a „Közlekedik a család” országos program, aminek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei döntőjét Miskolcon rendezték meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2017. május 13-án Miskolcon, a déli városkapuban, a Miskolc Autó Kft. Skoda Autószalonban rendezték meg az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett „Közlekedik a Család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei döntőjét.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Egyben figyelemfelhívás a szülői példamutató magatartás fontosságára, a család, a közösség nevelő erejére.
[0_960] kozlekedik.jpg
A szervezők a megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várták. A versenyben hangsúlyt kapott az elsősegélynyújtás is, mellyel kapcsolatban elméleti és gyakorlati feladatsor is volt.

A megyei elődöntőn első helyezést elért miskolci Szopkó család lehetőséget kap a 2016. június 10-11-én Budapesten megrendezendő országos versenyen való részvételre, egyben Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviseletére. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi, és több más értékes nyeremény.

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat