HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Megkezdték a szúnyogirtást

2017. május 19. (péntek) 10:16
 
A közelgő nyár biztos jele Miskolcon, hogy végre beindították a szökőkutakat illetve elkezdődött a szúnyogirtás.

Mint Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding PR és kommunikációs vezetőjétől megtudtuk 194 hektáron kezdődött meg a szúnyogok elleni környezetbarát védekezés, többek között az Egyetemvárosi-, a miskolctapolcai Csónakázó- és Juhdöglő völgyi-tónál, valamint a lassú folyású patakok városi szakaszain, így például a Görömböly, Pece és Lyukó patak mentén. A kemény tél ellenére a csapadékos tavasz és a hőmérséklet lassú emelkedése kedvező feltételeket teremtett a szúnyoglárvák fejlődésének. A város közigazgatási területén lévő szúnyoglárva-tenyészőhelyek folyamatos ellenőrzése, a szúnyoglárvák számának és fejlettségi állapotának felmérése április végén kezdődött és az adatok alapján az elmúlt héten már indokolttá vált az első biológiai földi védekezés, ezen a héten pedig már a második is.

A Városgazda által alkalmazott földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szakemberek a szúnyoglárva tenyészőhelyeken közvetlenül a kellemetlen csípéseket okozó rovarok élőhelyére permetezik, amely a szúnyoglárva elpusztítását követően teljesen lebomlik, így a környezetet nem károsítja.

Az ismert szúnyoglárva-tenyészőhelyek ellenőrzése folyamatos, rovartani-biológus szakember vizsgálja az egyes területek fertőzöttségét, és ha a mintavétel indokolja, megismétlik a szúnyogirtást.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az a cél, hogy a biológiai védekezés ismétlésével az érzékelhető szint alatt tartsák a szúnyogok számát a városban.

Vissza