HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

EUROPART – ismét Szerencsen

2017. május 19. (péntek) 10:40
 
EUROPART, azaz ifjúsági és kulturális együttműködés, esetünkben az erdélyi Nyárádszereda, a németországi Malchin, a luxemburgi Hesperingen és Szerencs között.

A programnak évente ad helyszínt valamely település, az idén Szerencs a házigazda.Szerencs tizenkilenc éve ápol testvérvárosi kapcsolatot a luxemburgi kisvárossal - Hesperang-gal, 2004-től a németországi Malchinnal kiegészülve, felváltva rendezik meg az EUROPART elnevezésű ifjúsági programot.

[5_960] IMG_2726.JPG

Az idei, tizennegyedik találkozó helyszíne Szerencs és bővült a résztvevők sora, a programhoz ugyanis felvételét kérte Szerencs erdélyi testvértelepülése, Nyárádszereda is.

[1] IMG_2673.JPG

[6_960] IMG_2698.JPG

A nemzetközi döntőbizottság tavaly fogadta el a székely város jelentkezését, így az idén első alkalommal, az erdélyi fiatalok is részesei az EUROPART rendezvényeinek.A delegációk csütörtökön (2017.05.18.), az esti órákban érkeztek meg a városba, a találkozón Nyiri Tibor alpolgármester köszöntötte a fiatalokat hangsúlyozva, hogy „bármi történjen is Európában, nekünk az igazi Európát most ez a találkozó jelenti.

[2_960] IMG_2722.JPG

[4_960] IMG_2772.JPG

A rendezvény egyik fő gondolata az, hogy mit adtunk és mit kaptunk Európától. Úgy vélem, a hivatalos célokon kívül mi barátságot kaptunk az EUROPART-on belül” – mondta Nyiri Tibor, majd a vacsorával egybekötött ismerkedési esten a külföldi delegációk vezetői mondtak köszönetet a meghívásért. Az események pénteken és szombaton folytatódnak sport- és kulturális programokkal.

(SL, fotók: Kulcs Magazin)

Vissza