HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Erős hátország a kormány mögött

2017. május 24. (szerda) 20:57
 
A Miskolci Galéria adott otthont a Nemzeti Konzultáció miskolci fórumának május 23-án. A rendezvény házigazdája Csöbör Katalin országgyűlési képviselő volt, az előadó pedig Kovács Zoltán kormányszóvivő, a Nemzetközi Kommunikációs Iroda vezetője.

A zsúfolásig megtelt teremben Csöbör Katalin köszöntötte az érdeklődőket. Hangsúlyozta: a konzultáció lényege, hogy állítsuk meg a nemzeti hatáskörök Brüsszelbe vonását, az alapszerződéseken folyamatosan túlterjeszkedő brüsszeli politikát – és állítsuk meg azokat a törekvéseket, amelyek meg akarják változtatni az Európai Unió és benne Magyarország etnikai összetételét és kulturális alapjait! 

[2_960] k2.jpg

Az országgyűlési képviselő tévedésnek, rosszindulatú politikai támadásnak nevezte, hogy az Európai Bizottság Magyarország kormányát Európa-ellenesnek minősítette. Hiszen éppen Magyarország áll Európa pártján.

[4_960] k3.jpg

Csöbör Katalin kiemelte: „Hazánk egy erős Európáért dolgozik, a túlzott migráció viszont legyengítené. Azt szeretnénk, hogy a kontinens továbbra is a világ legjobb helye maradhasson.”

[3_960] k4.jpg

A manchesteri terrortámadás szomorú tényének felidézésével kezdte előadását Kovács Zoltán. Úgy fogalmazott: a tragédia ismét bizonyítja, hogy kezd meginogni a biztonság Európában, ahol a megszokott életforma magabiztosságot adott az embereknek, akik azonban ebben elkényelmesedhettek. A kormányszóvivő elmondta: hazánk gyorsan és határozottan reagált a migrációs válságra, és bár ezt sokan nem szeretik kimondani, de Európában is példaként szolgált arra, hogyan kell betartatni az uniós jogszabályokat.

[6_960] k5.jpg

Megerősítette: a nemzeti konzultációra azért is szükség van, hogy erősítsék a magyar kormány álláspontját az Európai Unióval folytatott vitákban. Megjegyezte: a legaktuálisabb és legakutabb ilyen kérdés a migráció.

[5_960] k6.jpg

Lévay Adrienn, a Nő a siker alapítvány elnöke köszönetet mondott a fórum megrendezéséért. Mint mondta: folytatni kell a lakosság tájékoztatását, hogy ebben az ügyben erős, szilárd hátországa legyen a kormánynak az unióval való tárgyalásokon.

(fotók: Kulcs magazin)

Vissza