HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Milliárdok érkeznek a választókerületbe a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázataival

2017. június 3. (szombat) 07:32
 
Csöbör Katalin, Miskolc és térségének kormánypárti országgyűlési képviselője Alsózsolca város polgármesterétől érkezett a sajtótájékoztatóra.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív program Alsózsolcát érintő dolgairól egyeztettek, hiszen kiértékelésre kerültek az első körös pályázatok.

Alsózsolca város három, összességében 900 milliós, azaz közel 1 milliárd forintos nyertes fejlesztési projekttel szerepel a területfejlesztési programban, amelyek a következők:

  • Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése
  • Komplex együttműködési programok
  • Leromlott városi területek rehabilitációja

Ezt követően Csöbör Katalin természetesen a választókerülete összes településének polgármesterével egyeztetni fog a nyertes fejlesztési projektekről.

A TOP-os pályázatok során fontos volt a jó koordináció a kormány, azaz a Nemzetgazdasági Minisztérium és az országgyűlési képviselő tevékenysége között és ennek eredményessége is bizonyítja, hogy a választókerületében minden település jelentős, esetenként több százmilliós forráshoz jut.

Miskolc Megyei Jogú Város 35 milliárd forinttal gazdálkodhat a Terület- és Településfejlesztési Operatív program keretein belül, a választókerületéhez tartozó 5 vidéki település pedig közel 2,5 milliárd forintot nyert el első körben.

Az alábbi projekteket emelte ki a képviselő:

Miskolcon a választókerületében az egyik legnagyobb – 3 milliárd forintot meghaladó - projekt a zöld város kialakítása, mely a belvárost és történelmi Avast is érinti.

Az Avason a csapadékvíz-elvezetést közel 1 milliárd forintból fejlesztik.

Bölcsődék, óvodák, iskolák, szociális és egészségügyi intézmények újulnak meg városszerte.

Az Avas Horizont kulturális és közösségi tér kialakítása 1 milliárd forint összköltséggel valósul meg.

A fenntartható városi közlekedésfejlesztés keretében kerékpárutakat építenek.

A történelmi Avas turisztikai fejlesztésére is több mint 1 milliárd forintot fordíthatnak.

Felsőzsolca város három projekttel, összesen több mint 600 millió forinttal szerepel.

Felsőzsolcán a fejlesztések kulcsszavai Sajó, árvízvédelem, belvízvédelem, biztonság, zöldváros-program, városközpont, családgondozás. 

Arnóton az iskola energetikai korszerűsítése fog megvalósulni 200 milliós program keretében.

Nem kell külön hangsúlyozni, hogy az iskola, az oktatás a jövő záloga, a fejlődés nélkülözhetetlen forrása – tette hozzá a képviselő.

Szirmabesenyő nagyközség is több mint 600 millió forintot nyert el terület- és településfejlesztésre. Itt a foglalkoztatási paktum nevű projektet emelte ki Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, ami a térségi településeket összefogva gazdaságfejlesztési, munkahelyteremtési, vállalkozásösztönző központ kialakítását célozza meg. Emellett az iskola energetikai felújítása és az egészségügyi központ kialakítása fog megvalósulni.

Sajókeresztúron meg fog történni a védőnői szolgálat fejlesztése, az épület korszerűsítése, új eszközök fejlesztése.

Sajókeresztúron is a jövőt építi a településvezetés.

A környezetszennyező BÉM bezárása után a terület rekultivációja fog megvalósulni, és új, modern innovációs ipari parkot fognak kialakítani a területén.      

Vissza