2017.június.06 (kedd) Sokba került az adategyeztetés

Sokba került az adategyeztetés

Előzetes letartóztatásban van az a mezőkövesdi gyanúsított, aki egy multinacionális távközlési vállalat munkatársának adta ki magát és adategyeztetésre hivatkozva több mint fél tucat embert becsapott, megkárosított.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást G. Csaba 44 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított magát az egyik telekommunikációs cég munkatársának kiadva tavaly decembertől februárig tartó időszakban több személyt hívott fel telefonon, akiktől egyeztetés ürügyén kicsalta személyes adataikat.

A megszerzett információkkal visszaélve a sértettek nevére mobiltelefonokat és televízió készülékeket rendelt meg a férfi, amiket a saját címére kért kiszállítatni. A termékek havi törlesztő részletei azonban a sértetteket terhelték.

A rendőrök azonosították, majd május 31-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

G. Csabát a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, az eljáró nyomozási bíró pedig ügyészi indítványra 2017. június 2-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat