HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Bemutatkozik a megyei értéktár

2017. június 16. (péntek) 08:09
 
A III. Megyenapnak – ahogy arról lapunkban már beszámoltunk – a gömöri tájegység lelke, Putnok ad otthont. A rendezvényen a megyénkben fellelhető egyesületek és civil közösségek is képviseltetik magukat, így nem maradhat ki a sorból a kulturális és természeti örökségeinket felsorakoztató Megyei Értéktár sem.

 A tavalyi évhez hasonlóan külön stand várja majd azokat, akik érdeklődnek az Értéktár Bizottság munkája iránt. Az arra járók informálódhatnak többek között az eddig felvételt nyert megyei kincsekről és részletes tájékoztatást kaphatnak a felvételi eljárás menetéről is.

Ismét lesz egész napos totó, ahol az érdeklődők értékes nyeremények fejében tehetik próbára tudásukat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található turisztikai látványosságokkal, a helyben készült különlegességekkel és szellemi értékvagyonnal kapcsolatban.

[1_960] ertek2.jpg

A délutáni órákban átadják a III. Kincseink – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékdíjat, amelyet a kiemelt fontosságú – és a megye arculata szempontjából jelentős – megyei értékek nyernek el 7 kategóriában: agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, turizmus és vendéglátás.

„Idén is rengeteg pályázat érkezett, amelyeket előre meghatározott szakmai szempontok szerint bírálunk el. A kezdeményezés célja a települések motiválása, és azoknak a kulturális elemeknek a menedzselése, amelyek a helyi tradíciók és kultúramegőrzés szempontjából releváns értéket képviselnek. Ez a harmadik alkalom, hogy értékdíjátadó ünnepséget tartunk a megyenapon és reméljük, hogy ez a fantasztikus kezdeményezés még hosszú évekig életben maradhat” – fogalmazott Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

Vissza