HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Ingyenes képzések indulnak fiataloknak!

2017. június 19. (hétfő) 14:59
 
A járási hivatalok foglalkoztatási osztályain folyamatosan lehet jelentkezni a GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia kiemelt projekt keretében megyénkben induló képzésekre. A résztvevők számára a tanfolyam díjmentes, a képzés időtartama alatt keresetpótló juttatás és útiköltség-támogatás is adható.

Az Ifjúsági Garancia programban a már nem tanuló és nem is dolgozó 25 év alatti (15-24 év közötti) fiatalok kaphatnak lehetőséget az alapfokú iskolai végzettség megszerzésére, vagy egy a gazdaság igényeihez igazodó piacképes szakma elsajátítására. Megyénkben az elkövetkezendő hónapokban több mint 110 szakmában indulnak képzések, mint például ács, asztalos, cukrász, eladó, építő és anyagmozgató gép kezelője, gépi forgácsoló, hegesztő, női szabó, óvodai dajka, pénzügyi-számviteli ügyintéző, szerszámkészítő, villanyszerelő stb. A tanfolyamokra már megkezdődött a toborzás, várjuk a fiatalok jelentkezését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal nagy hangsúlyt helyez a hiányszakmákban történő szakemberképzésre és az álláskeresők képzettségi szintjének emelésére. Az induló képzésekről a lakóhely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán lehet érdeklődni, illetve a tervezett tanfolyamok jegyzéke elérhető a http://borsod-abauj-zemplen.munka.hu honlapon. A munkatársak segítséget nyújtanak, ha a fiatalnak nincs konkrét elképzelése, hogy mely szakma megszerzésével tudna a leggyorsabban elhelyezkedni, és van-e olyan munkáltató, aki a megszerzett képzettséget követően foglalkoztatni tudja.

A szakképzett fiatalok elhelyezkedési esélyeit növeli, hogy a munkaadók a bérjellegű támogatások különböző konstrukcióit igényelhetik a fiatalok foglalkoztatásához. A programba történő belépési pontok a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai, ahol a támogatásokról bővebb információ kérhető. A hivatalok elérhetősége a már említett honlapon található meg.

A programban igénybe vehető támogatások részletei megtalálhatók még a www.ifjusagigarancia.gov.hu honlapon is, ahol online jelentkezésre is mód van. A program Facebook oldala a www.facebook.com/Ifjusagi-Garancia, amelyen keresztül információkat, híreket kaphatnak az érdeklődők.

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium irányításával a megyei kormányhivatalok valósítják meg, szorosan együttműködve a járási hivatalokkal. A projekt az Európai Szociális Alap és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított összegből valósul meg.

A projekt az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi és a Dél-dunántúli régiókban az Ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés keretében támogatásban részesül.[1_300] szechenyi.jpg

Vissza