HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Grand Tokaji járt a legjobb magyarnak Miskolcon

2017. július 5. (szerda) 10:39
 
Izgalmas küzdelmet, sok szurkolót és jó borokat hozott a Tour de Hongrie miskolci befutója, amelyen a napok óta remeklő Peák Barnabás a kék póló mellé különdíjként a Grand Tokajtól kapott remek borokat.

A Tour de Hongrie több mint kilenc évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi országúti kerékpárverseny idén 38. alkalommal került kiírásra. Július 1-én Karcagról indult a mezőny Miskolcra, de a verseny már június 27-én elkezdődött: Szombathelyről Keszthely, onnan Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd és Karcag volt az útvonal, míg megérkezett a mezőny Miskolcra, ahol a Bükköt is megmászták. Miskolc a király etappal a legizgalmasabb helyszíne volt az idei körversenynek, ráadásul a város színvonalas kisérőrendezvényének köszönhetően több ezer ember várta a befutót.

Az összetettben legjobb magyar versenyzőnek a Grand Tokaj Zrt. ajánlott fel különdíjat, amelyet Peák Barnabás vehetett át Miskolcon. Ebben két borkülönlegesség szerepelt: egy 2013-as, 6 puttonyos aszú, amely az Országház bora, és legutóbb a világ legnagyobb borversenyén elnyerte a Trófea-díjat, ezzel kategóriagyőztes lett; és ott volt az ajándékcsomagban a Grand Tokaj száraz csúcsbora, a dűlőszelektált Kővágó Furmint is, Áts Károly főborász ajánlásával.

[0_960] tour_de_hongrie_2017_GT_atado.jpg

– A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert állami vállalat 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját, amelynek eredménye „érezhető” az aszú mellett száraz borainkban is. Így méltán lehetett az ország kerékpáros nemzeti körversenyének miskolci állomásán a legjobb magyarnak járó különdíj két palack Grand Tokaj bor – mondta Goreczky Gergely, a vállalat vezérigazgatója.

A vasárnapi zárófutamon Peák Barnabás megőrizte összetett második helyét, így a kiváló borok mellett Budapesten övé lett az ezüstérem is.

Vissza