2017.július.16 (vasárnap) Győzelemmel kezdtek a borsodiak

Győzelemmel kezdtek a borsodiak

A Diósgyőr 2-0-ra nyert a Vasas vendégeként a Szusza Ferenc Stadionban vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjának nyitófordulójában. A Mezőkövesd még szombaton játszott Debrecenben és emberhátrányban 2-1-re verte a gyengécske Lokit.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Vasas-DVTK 0-2 (0-1)
------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 2514 néző, v.: Bognár T.
    gólszerző: Vela (5.), Szarka (73.)
    sárga lap: Ristevski (36.), Kulcsár T. (67.), Vida (87.), illetve Vela (38.), Nono (66.), Makrai (70.), Tóth B. (93.)

    Vasas: Kamenár - Burmeister, Ristevski, Simunek, Hangya - Szivacski (Vaskó, a szünetben), Vida, Murka - Kleisz, Pavlov (Ádám, 75.), Remili (Kulcsár T., a szünetben)
    
    DVTK: Rados - Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács (Oláh B., 70.) - Vela, Busai, Nono, Óvári - Szarka (Tóth B., 88.), Joannidisz (Makrai, 55.)

    A kezdés utáni percekben a vendégek nyomás alá helyezték a Vasas kapuját. A DVTK az 5. percben Vela révén előnybe került, s a folytatásban is aktívabb és kapura veszélyesebb maradt. A Vasas ritkán tudott támadást vezetni, inkább felívelt labdákkal próbált zavart kelteni.

    Az angyalföldi együttes fordulás után sem talált fogást a sokat futó, egymást rendre kisegítő diósgyőrieken. A vendégek a 73. percben Szarka Ákos fejesével megduplázták az előnyüket, a hajrában a Vasas szépíteni sem tudott.

Néhány fordulóval később okosabbak leszünk, hogy ez a győzelem mit ért, a nemzetközi meneteléstől "elfáradt" a Vasas vagy jó szezon elé néz a DVTK. A Kövesd kezdőmeccséből sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. A két győzelem minden esetre jó "belépő".

(MTI- Kulcs Magazin)


« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat