HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Park és út épül az Avason

2017. július 22. (szombat) 10:33
 
Miskolcon, a tapolcai elágazás környékén a napokban megfordult olvasóinknak minden bizonnyal feltűnt, hogy a szupermarket és a gyorsétterem közötti deltában földmunkákat kezdtek, a csomópontból az Avasi Lakótelep felé vezető út szélén pedig elkezdték felszedni a járdaszegélyt.

A két munkaterület közt vagy 100-150 méter van csupán, mégis két külön projektről van szó. A deltában az önkormányzati képviselő keretének a terhére egy kis parkot alakítanak ki, a gyalogcsapás helyén járdát építenek a buszmegállóhoz, illetve az út szélére korlátot. Ezzel esős, sáros, havas időben is kulturáltan megközelíthetővé válik a megálló, a korlát pedig megakadályozza a két négysávos úton át történő szaladgálást. A kis park meg remélhetően feldobja a térség kopott, elhanyagolt jellegét. A városba érkező turistákat is egy szép park látványa fogadja.

[0_960] tapielag.JPG

A csomópontnál az Ifjúság útja felújítása kezdődött el, amely része a közelmúltban bejelentett egymilliárd forintos miskolci útfelújításoknak. A magyar építési tempót ismerve várhatóan egész nyáron tart majd a kivitelezés, de jó esetben utána legalább 10 évig jó minőségű úton közlekedhetnek az autósok. Remélhetően a mérnökök a korábbiakkal ellentétben nem feledkeznek meg az út alján a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről sem.

Vissza