HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Álrendőr rabolt Miskolcon

2017. augusztus 3. (csütörtök) 11:44
 
Az igazi rendőrök fél órán belül elfogták azt a támadót, aki Miskolcon rendőrként kiadva magát rátámadt egy férfira és telefonját erőszakkal elvette.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság  J. Attila 32 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított szerdán 17 óra körül Miskolcon, a Kőrösi Csoma Sándor utcában rátámadt egy 56 éves férfira. Valamilyen igazolványt felmutatva rendőrnek adta  ki magát, s felszólította a férfit a zsebének a kiürítésére, majd a sértett értékeit a földre dobálta és erőszakkal elvette a telefonját, majd mint aki jól végezte a dolgát elmenekült a helyszínről. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a támadás következtében.

Az áldozatnak azonnal leesett, hogy a támadó nem lehetett rendőr és segítséget kért. A bejelentést követően az igazi rendőrök fél órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A Miskolci Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tett  az ügyészség felé az előzetes fogvatartás bírósági indítványozására.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a  hivatásos állományú tagját egyenruhája illetve fényképes szolgálati igazolványa, valamint öt számot tartalmazó szolgálati jelvénye igazolja.

Fotó: illusztráció, internet

Vissza