HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Horváth Feri törlesztett

2017. augusztus 5. (szombat) 20:21
 
Megszerezte története első élvonalbeli győzelmét a Balmazújváros, amely a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában 4-0-ra nyert hazai pályán a Diósgyőr ellen.

Az újonc csapat előzőleg pontot szerzett az előző idény első két együttese ellen, de nyeretlen volt a szombati mérkőzés előtt, míg a vendégek - akik mind a négy eddigi találkozójukat idegenben játszották - két győzelemmel és egy döntetlennel az élen álltak három kör után.
    
    OTP Bank Liga, 4. forduló:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Diósgyőri VTK 4-0 (1-0)
------------------------------------------------
Balmazújváros, 1800 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Haris (40.), Andric (61.), Rácz (85., 92.)
    sárga lap: Karan (47.), Tóth B. (86.)

    Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Póti, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda, Sigér, Haris - Arabuli (Zsiga, 76.), Kovács Á. (Rácz, 84.), Andric (Belényesi, 91.)

     Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. - Vela, Tóth B., Busai (Oláh, 62.) - Joannidisz (Nono, a szünetben), Szarka, Óvári (Ugrai, a szünetben)

    Többet birtokolta a labdát a Balmazújváros és aktívabban is szervezte a támadásait, ezzel együtt az első félidő nagy részében nem volt veszélyes a diósgyőriek kapujára. A vendégek viszont egy-egy végigvitt akcióval eljutottak kapura lövésig is. A hazaiak futballja mégis eredményre vezetett, az első játékrész végéhez közeledve jól fejeztek be egy támadást, Haris Attila élt a kínálkozó lehetőséggel, így pár perccel később egygólos balmazújvárosi előnnyel mehettek pihenni a csapatok.  

    Nagy - kimaradt - diósgyőri egyenlítési lehetőséggel folytatódott a mérkőzés, majd hazai helyzetek következtek, melyekből az egyiket - egy gyors kontratámadás végén - Nemanja Andric kihasználta. A folytatásban is a hazai csapat futballozott frissebben és ötletesebben, akcióiban több volt a veszély, mint a diósgyőriek próbálkozásaiban, így a hajrára is maradt két balmazújvárosi gól a csereként beállt Rácz Ferenc jóvoltából.

   A DVTK igazolta Bódog Tamás minapi interjújában elhangzottakat, miszerint messze vannak a csúcsformától. Igaz ilyen csúnya vereségre minden bizonnyal nem gondolt rémálmában sem.

(MTI)

Vissza