HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

A zsibvásárt a hőguta se zavarta meg

2017. augusztus 6. (vasárnap) 15:38
 
Augusztus első vasárnapja lévén a miskolci belvárost reggel ellepték az ország minden részéből érkező árusok, hogy eladják régiségeiket vagy feleslegessé vált régi kacatjaikat. Sőt, még az EU adta lehetőségekkel élve még a határon túlról is érkeztek eladók.

Az embertelen hőség se szegte kedvét az árusoknak - ami nem is olyan meglepő, mert télen, hóban, fagyban is jönnek. Az már kisebb meglepetéssel felér, hogy az érdeklődők száma is hasonló volt, mint kellemesebb időben megszokott. Talán idősből lehetett kevesebbet látni, mert ők bírják a legkevésbé a 34-35 fokot.

[0_960] DSCN4428.JPG

Ha már a hőség szóba került, nem ártott volna néhány párakapu, meg valami etikett az árusoknak, mert láttunk több kigombolt ingú, sőt félmeztelen férfit is, akik látványa nem emelte sem a rendezvény, sem a város "fényét".

[1_960] DSCN4430.JPG

A kínálat a szokásos volt, a régi háztartási eszközöktől a nippekig. Úgy tűnt, hogy könyvből viszont a szokásosnál is többet hoztak ki. Csak nem a nyári szabadság alatti otthoni rendrakás "áldozatai" tűntek fel? Második világháborúsnak mondott, illetve utámgyártott replika katonai felszerelési tárgyakkal is lehetett találkozni.

Fotóalbum a facebook profilunkban, itt található.  Ha tetszik ne feledje kedvelni - az oldalt is!

Vissza