HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Koncertek, kóstolók, csokiszobor az országos csokoládé fesztiválon Szerencsen

2017. augusztus 17. (csütörtök) 00:38
 
A többi közt koncertek, kóstolók, csokoládészobor, kalandpark várja az érdeklődőket a szerencsi 10. Országos Csokoládé Fesztiválon augusztus 25-27 között - közölte az esemény sajtótájékoztatóján Koncz Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) szerdán Szerencsen.

Mint elmondta, a fesztivál az elmúlt egy évtized alatt érezhetően növelte Szerencs ismertségét és közkedveltségét. Emlékeztetett rá, hogy az első csokoládéfesztivál programjain még csupán néhány ezer ember vett részt, az utóbbi esztendőkben már 40-50 ezer fizetővendég érkezett.

[1_960] kulcs_IMG_0252.JPG

Koncz Ferenc (Szerencs polgármestere)

Elmondta, hogy a hagyományokhoz hűen idén is készít szobrot csokoládéból Ekker Róbert helyi szobrászművész, a Szerencsi Csokoládégyár egykori grafikusa, aki ezúttal Emese álma címmel faragja meg alkotását, ezt a fesztiválon láthatja először a nagyközönség. A szakmai programokért a tradicionális szerencsi csokoládék gyártásával foglalkozó Szerencsi Bonbon Kft. felel, amelynek tulajdonos-igazgatója, Takács István kiemelte: a fesztiválon több új termékkel is bemutatkoznak.

[3_960] kulcs_IMG_0219.JPG

Terveikről szólva bejelentette: újraélesztik az egykori Szerencsi Csokoládégyár ikonikus termékét, a Kedvenc csokit, amely sajnálatukra nem készül el a rendezvényre, mert a csomagolóanyag nyomdai munkálatai még zajlanak.Emlékeztetett rá, hogy a szerencsi csokoládékban negyven százalék feletti a kakaótartalom, a termékek többsége kóstolható lesz a rendezvényen. Az MTI kérdésére Takács István elmondta, üzemük idénytől függően 130-160 embernek tud munkát adni.

[4_960] kulcs_IMG_0227.JPG

Csider Andor, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, a fesztivál főszervezője hangsúlyozta, hogy a fesztivál előrendezvénye augusztus 23-án az ExperiDance tánctársulat A királyné, a gróf és a cigánylány című táncjátéka lesz a Rákóczi-vár udvarán. Augusztus 25-e a nagykoncertek napja lesz: mások mellett színpadra lép a Tankcsapda, a Magna Cum Laude és Deák Bill Gyula. Mellettük fellép az Alvin és a Mókusok, valamint neves dj-k.

[5_960] kulcs_IMG_0264.JPG

Szombaton a Kowalsky meg a Vega, a Hősök, a Dorothy, valamint Szikora Róbert és az R-Go produkcióit láthatja a közönség. Este Zoltán Erika, a Happy Gang, Csordás Tibi, valamint a Kozmix lép fel. Vasárnap az Apostol együttes, a Halott Pénz, valamint a Hooligans zenekar ad koncertet.Csider Andor hozzáfűzte: a fesztiválon változatos kulturális programok, nyereményjátékok, édességbemutatók és -kóstolók, vásári forgatag, csokoládé kalandpark várja a látogatókat.

[2_960] kulcs_IMG_0295.JPG

A fesztivál szakmai díszvendége a szicíliai Modica városa lesz, amely különleges csokoládéjáról híres. A másik határon túli vendég a szlovákiai tőketerebesi (Trebisov) csokoládégyár lesz.

(MTI, fotók: Kulcs Magazin)

Vissza