2017.augusztus.25 (péntek) Telefonhívásból tanszercsomag

Telefonhívásból tanszercsomag

Túl az Iskolakezdés együtt! segélyakció félidején már gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan készítik össze a személyre szabott iskolaszercsomagokat, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az 1000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt.

Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.
 
Az első csomagok útnak indítása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé, és így az elmúlt másfél hétben több mint 7 millió, azaz 700 tanszercsomagnyi pénzadomány érkezett. A 1353-as adományvonalat tárcsázó és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett Lehel László köszönetet mondott az akció jelenlévő partnereinek is: az egész évben tartó adománygyűjtésben és az akció logisztikájában segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek és a tanszerek megvásárlását rendkívüli beszerzési árakkal és adományokkal segítő Herlitz Hungária Kft.-nek. Megerősítette: Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is mind az 1000 csomag eljut a gyerekekhez, a Segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába, illetve a határon túlra Kárpátaljára, Erdélybe és Vajdaságba is.

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat