HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Zsibvásár keringőre

2017. szeptember 3. (vasárnap) 15:32
 
A nyári zsúfoltság ugyan elmaradt, de a felhők sem ijesztették el a hagyományos miskolci régiségvásár néven futó zsibvásár eladóit és vevőit a vasárnapi adásvételtől. Kicsit a kínálat is átalakult, érdekesebb lett. Nem volt minden második lépésnél régi, döntően értéktelen könyv, viszont több volt a gyerekjáték. Nagy sikert arattak a színház árkádja alatt játszó zenészek, akik olyan klasszikusokkal szórakoztatták a közönséget, mint a Kék Duna keringő.

Az ebéd előtti időszakra összejött a szokásos tömeg, amit az is jelez, hogy a belváros belső övezeteiben nem lehetett szabad parkolóhelyet találni, viszont fél egy felé már megéhezhettek az emberek, mert ritkultak az autósorok. A szokásos nipp és egyéb apró porfogó mellett a szokásosnál több festmény, fotó volt. Még egy olyat is láttunk ahol az olajfestményen ábrázolt óratoronyba egy igazi óra volt beépítve. Ugyancsak érdekes látvány volt egy 20 literes unicumos palack ( potom 4.000 ft. kikiáltási áron - tehát legfeljebb tea volt benne). Sok népi mintás szőttest is hoztak, s természetgesen a tűzoltó sisaktól a kardokig férfias csecse-becse is volt bőven.

[0_960] DSCN5119.JPG

Érdekesség, hogy nagy számú bakelit lemezt is hozott egy árús - a felirat szerint darabja 4-10 euró (300 ft-jával szorozva, mint mondták). Nézelődő volt bőven, de ki vesz manapság mondjuk 80-as évekből származó, ma már ismeretlennek számító előadótól lemezt, lévén lemezjátszó is csak elvátve van már a családoknál?

[1_960] DSCN5125.JPG

S a végére egy kis zene. Jó ötlet, hogy a komolyzenét (persze itt a könnyebbeket, mint Strauss vagy Offenbach, s nem Bartókot vagy Kurtágot) kihozták az utcára, az emberek közé. Sokan meg is álltak az ismerős dallamokat hallva, mint a Kék Duna keringő, s talán olyanok is megkedvelték, akik korábban nem nagyon hallottak ilyet.

[2_960] DSCN5145.JPG

Fotóalbumunk itt tekinthető meg.

Vissza