HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Holtan találták - őrizetben a gyanúsított (frissítve)

2017. szeptember 4. (hétfő) 13:13
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja egy 17 éves borsodnádasdi lány halálának körülményeit. A rendőrség kedd délután bejelentette, hogy egy 20 éves férfi a gyilkosság gyanúsítottja, aki beismerő vallomást tett. Bűnügyi őrizetben van és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsére vasárnap, a délutáni órákban tett egy 17 éves lány édesanyja bejelentést gyermeke eltűnése miatt. A rendőrség a polgárőrség és a tűzoltóság bevonásával megszervezte az eltűnt fiatal felkutatását, akinek holttestét éjfél előtt Borsodnádasdon találták meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit - tehát az eddig ismert nyomok, körülmények alapján vélelmezhetően gyilkosság áldozata lett a lány.

***

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az ügyben végzett adatgyűjtések eredményeként szeptember 4-én gyanúsítottként hallgattak ki egy 20 éves borosodnádasdi férfit. Az ügy részleteit délután sajtótájékoztató keretében ismerteti a rendőrség. Sajóthírek szerint brutálisan bántalmazta a fiatal lányt, majd egy vízaknába dobta, ahol meghalt.

***

Az adatok szerint a gyanúsított  szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szaktanácsadói vélemények alapján a lány halálát fulladás okozta.

Az eset egyéb részleteit a további nyomozati cselekmények és szakértői vizsgálatok eredményei tisztázzák majd. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a beismerő vallomást tett 20 éves borsodnádasdi férfit bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Vissza