HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Egyetemi képzés indult Ózdon és Újhelyen

2017. szeptember 11. (hétfő) 11:51
 
Az idei tanévtől a Miskolci Egyetem Ózdon és Sátoraljaújhelyen is megkezdte a felsőfokú képzést, ahol többek között gépészmérnöki, egészségügyi gondozás és prevenció alapképzésre, anyagmérnöki alapszakra iratkozhattak be a hallgatók.

A „Főnix ME” középpontjában – többek között – a Miskolci Egyetem versenyképességének fokozása, képzéseihez és szolgáltatásaihoz való hozzáférés javítása; az intézmény szellemi potenciáljára alapozva a régióban jellemző társadalmi és területi hátrányok csökkentése, a diplomások arányának növelése, a fogyatékkal élők és hátrányos helyzetűek életminőségének, valamint munkaerőpiaci esélyeinek javítása áll.

A felsőoktatáshoz való könnyebb hozzáférés, valamint a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javítása érdekében a Miskolci Egyetem a 2017-es általános felvételi eljárás során két-két képzést hirdetett meg Sátoraljaújhelyen és Ózdon. Sátoraljaújhelyen közösségi felsőoktatási képzési központ létrehozásával az idei tanévben elindult a gépészmérnöki és az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak, míg Ózdon telephely létesítésével szociális munka és anyagmérnöki alapszak keretében indult el az oktatás.

A felsőoktatási stratégia mentén, de a helyi munkaerőpiaci igények figyelembe vételéve, a teljes mértékben projektből finanszírozott képzésekre Ózdon és Sátoraljaújhelyen összesen 57 hallgató nyert felvételt és kezdhette el lakóhelyén, vagy ahhoz nagyon közel felsőfokú tanulmányait.

A felsőoktatási stratégia szerint az ország közösségi felsőoktatási képzési központjai elsősorban a hátrányos helyzetben lévő térségekben nyújtanak segítséget, ahol a felsőoktatási intézmények nagyobb távolsága miatt nehézségekbe ütközik a részvétel a felsőfokú oktatásban.

Vissza