2017.szeptember.16 (szombat) Fekete focinap

Fekete focinap

A vendég Paks 4-2-re győzött Debrecenben a Diósgyőri VTK vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában. A másik borsodi csapat, a Mezőkövesd pedig 1-0-ra kapott ki Felcsúton,s ezzel kieső helyre csúsztak vissza.

A Tolna megyeiek négy nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodtak, míg a DVTK sorozatban másodszor kapott ki.

    OTP Bank Liga, 9. forduló:
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-4 (1-2)
--------------------------------
Debrecen, 1092 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Ugrai (7.), Joannidisz (50.), illetve Bartha (13.), Bertus (39.), Daru (72.), Kulcsár D. (93.)
    sárga lap: Gévay (71.), Hajdú (77.), Daru (91.)
 
    DVTK:
    -----
Antal - Eperjesi (Makrai, a szünetben), Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Nono, Óvári (Kitl, 70.) - Joannidisz, Ugrai
 
    Paks:
    -----
Verpecz - Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. - Simon Á. (Kecskés, 74.) - Koltai, Hajdú Á. (Kulcsár, 88.), Papp, Bertus - Bartha (Daru, 69.)
 
    Már a hetedik percben "hazai" gólnak tapsolhatott a valamivel több mint ezer fős nézősereg, miután egy védelmi hibát sikerült kihasználniuk a diósgyőrieknek. Nem kellett azonban sokáig várni a válaszra, hat perccel később ugyanis némileg váratlanul egyenlített a Paks. A szünetig viszonylag kiegyenlített játék folyt a pályán, ugyanakkor egy ritkán látható kapushibának köszönhetően mégis a vendégek vonultak előnnyel az öltözőbe.

    Fordulás után a paksiak kapusa hibázott, ezt pedig kihasználta a DVTK, amely a következő 20 percben némi fölényben futballozott. Az újabb gólt azonban a Paks szerezte egy szép támadás végén, a diósgyőriek pedig ezután erőtlen akciókkal próbáltak ismét egyenlíteni. Ez nem sikerült, sőt, a Paks a lefújás előtti másodpercekben még egy gólt szerzett, s biztossá tette a sikerét.

(MTI)


« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat