HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Mi az Európai Szolidaritási Testület?

2017. július 10. (hétfő) 12:13

Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az Európai Unió, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

A részvétel feltétele az Európai Szolidaritási Testület küldetésének és alapelveinekelfogadása és tiszteletben tartása.

Az Európai Szolidaritási Testületbe 17 éves kortól lehet tagnak jelentkezni, projektmunkába viszont csak a 18. életévüket betöltött fiatalok kezdhetnek. A részvétel felső korhatára 30 év.

Ahhoz, hogy valakit kiválaszthassanak egy adott projektben való részvételre, először regisztrálja kell magát az Európai Szolidaritási Testület megfelelő weboldalán. Segítő kézre sok területen szükség van, legyen szó természeti katasztrófa megelőzéséről vagy katasztrófa sújtotta területeken végzett újjáépítési munkáról, menedékkérőknek fenntartott központokban nyújtott segítségről, vagy a közösséget érintő különböző társadalmi problémák kezelésében való részvételről.

Az Európai Szolidaritási Testület által támogatott projektek két hónaptól egy évig terjedő időszakra szólnak. A munkavégzés helye általában az Európai Unió tagországain belül van.

További információk az Európai Szolidaritási Testületről [GYFK]

Felkeltettük az érdeklődésed?

Ha nem félsz a kihívásoktól, és megvan benned az elhivatottság ahhoz, hogy másokon segíts, az Európai Szolidaritási Testületben a helyed!

Az alábbi gombra kattintva regisztrálhatod magad tagnak. A regisztrációs műveletsor elindításához hozz létre felhasználói fiókot az EU Login rendszerben, vagy válaszd az egyszerűbb utat: jelentkezz be a közösségi médiában használt fiókodon keresztül. Az adatvédelmi nyilatkozat megtekintése.

A linket itt találja: https://europa.eu/youth/Solidarity_hu

 CSATLAKOZZ TE IS AZ EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLETHEZ!

Vissza