HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Középpontban az óvodai esélyegyenlőség

2017. szeptember 26. (kedd) 13:51
 
Kisgyermekkori nevelés támogatása címmel rendeztek konferenciát óvodapedagógusok és intézményfenntartók számára kedden a Megyeházán. A projekt célja a hátrányos- és halmozottan hátrányos gyerekek esélyegyenlőségének, felzárkóztatásának a segítése. A résztvevőket Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

Az uniós támogatású, kiemelt fontosságú projekt keretében életre hívott megyei konferencia vendégeit Ragályiné Hajdú Zsuzsa, főosztályvezető (Oktatási Hivatal, Miskolci POK) üdvözölte. „A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik.” – kezdte köszöntőjét Antoine de Saint-Exupéryt idézve Török Dezső, emlékeztetve arra, hogy a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve kell megvalósítani mindent, amely velük kapcsolatos. Ehhez elhivatottságra és komoly szakmai tudásra van szükség.  Megyénkben magas a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek aránya, aki külön kihívást jelent az óvodapedagógusok számára. „Komoly kihívással kell megbirkózniuk, hiszen úgy kell csökkenteni a társadalmi, szociális hátrányokat, hogy megmaradjon a gyermekmosoly” – kérte zárásként Török Dezső.

[0_960] ovi2.JPG

Merklné Kálvin Mária főosztályvezető szólt arról az Oktatási Hivatal hogyan vesz részt a projekt megvalósításában, kiemelve, hogy az intézményekkel, óvodapedagógusokkal történő együttműködésre, igény szerinti segítségnyújtásra törekednek. Ezt követően a projekt részleteit ismertették az előadók.

Vissza