HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Médiatámogatás megyei nyertesekkel

2017. november 10. (péntek) 16:04
 
Kilenc ismeretterjesztő film elkészítését összesen 78,8 millió forinttal, huszonnyolc rádiós hírműsor és közérdekű szolgáltató magazinműsor elkészítését pedig összesen 74,6 millió forinttal támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A nyertesek közt borsodiak is vannak.

A testület e heti üléséről az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Magyar Média Mecenatúra Program Kollányi Ágoston-pályázatának idei második fordulójában odaítélt támogatással Mosonyi Szabolcs is újabb részt forgathat a "Vad" filmekhez Vad erdők, vad bércek címmel, amelynek központjában az európai hiúz áll majd.

Simonyi Balázs egy elismert magyar állatorvos és egy önkéntes görög állatvédő madárkórházainak kihívásait mutatja majd be. A kőbaltás ember harmadik epizódjának elkészítésére kapott támogatást Gauder Áron; a film alkotói ezúttal Tatán kutatják fel egy valamikor mamutra vadászó neandervölgyi törzs mindennapjait - tudatták.

A tájékoztatás szerint folytatódhat Jankovics Marcell hazai szenteket bemutató sorozata is; ezúttal azt a tucatnyi külföldi származású szent papot ismerhetik meg a nézők, akik élen jártak a magyarok - elsősorban a fejedelem és udvara - megtérítésében, köztük a Géza fejedelmet megkeresztelő cseh Szent Adalbertet, a Szent Imre nevelőjeként ismert velencei születésű Szent Gellértet és a nándorfehérvári csatához sikerrel toborzó, olasz gyökerű Kapisztrán Szent Jánost.

Hevér Zoltán rendező újabb tizenhat epizódot forgathat a Reformáció hétről hétre című sorozathoz, ezúttal is civileket megszólaltatva, akik szakmájuk és vallásuk kapcsolódási pontjairól beszélnek öt-öt percben. A második világháború után a kárpátaljai görög katolikus egyházközösségek pravoszláv egyházba történő beolvasztásának kísérletéről Vojtkó Ferenc készít filmet, Tóth Péter Pál pedig a német megszállás során elhurcolt politikai foglyok történetét dolgozza fel. A magyarbarát angol történész és diplomata, Sir Bryan Cartledge életét Gálfi Melinda viszi képernyőre, Farkas György pedig nyolcrészes sorozatot gyárt a hungarikumokról - jelezték.

A közlemény szerint a médiatanács hírműsorok és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának idei harmadik fordulójában huszonnyolc sikeres pályázat összesen 74,6 millió forintot kap a kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádiók számára kiírt pályázaton.

Hírműsor kategóriában eredményes pályázó volt a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a Rádió Szentendre, az Európa Rádió sátoraljaújhelyi és miskolci adója, a szintén miskolci Csillagpont Rádió, a tiszafüredi Tisza-tó Rádió, a szombathelyi Friss FM, a dunaújvárosi Rádió 24, a Tamási Rádió, a salgótarjáni 100,4 Rádió 1 és a zalaegerszegi 95,1 Rádió 1, a fővárosi Klasszik Rádió 92,1, a székesfehérvári Vörösmarty Rádió, a Bajai Rádió, a kalocsai KORONAfm100 és a Rádió Dabas. Szolgáltató magazinok gyártására támogatáshoz jutott az egri FM7 Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a szolnoki Aktív Rádió és az Amadeus Rádió, a Rádió Szarvas, a pécsi 99,4 Rádió 1, a Berettyó Rádió, illetve a Sárvár Rádió. Mindkét kategóriában támogatásban részesül az Érd FM 101,3 és a hódmezővásárhelyi Rádió 7 - tájékoztattak.

(MTI)


Vissza