HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Miskolci Egyetem és BOKIK együttműködés

2017. november 14. (kedd) 00:10
 
Kölcsönös előnyökön alapuló, stratégiai szintű, hosszú távú szakmai együttműködésről kötött megállapodást a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A Miskolci Egyetem jelenleg is hatékony szakmai kapcsolatot tart a gazdaság szereplőivel, különösen a stratégiai fontosságú, megyében működő nemzetközi társaságokkal.

[5_960] egyetem-1.JPG

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a gazdaság önkormányzataként összefogja és koordinálja a megye vállalkozásait, támogatja azok versenyképesség-növekedését, kapcsolatrendszerük fejlődését, üzleti partnerségek kialakulását.

[3_960] egyetem-4.jpg

 Bihall Tamás, a BOKIK elnöke az ünnepélyes aláíráson a következőket mondta – A Miskolci Egyetem és a BOKIK megállapodásától a megye gazdasági fejlődésének erősödését várom úgy, hogy abból természetesen az Egyetem is profitál. Gondolok itt többek között az Egyetem népszerűsítése érdekében végzett aktív és folyamatos munkára, amelynek köszönhetően növekszik a hallgatói létszám, és ez a megye gazdasági szereplőinek munkaerőigényét is kielégíti. A másik kiemelt terület a kutatás-fejlesztés és a gazdasági tevékenység hatékony összekapcsolása, és ennek több száz vállalkozásra történő kiterjesztése, ami erőteljes fejlődési potenciált ad a megye gazdaságának.

[1_960] egyetem-5.jpg

 A Miskolci Egyetem részéről Dr. Deák Csaba kancellár így értékelt: – Szolgáltatási és kutatás-fejlesztési erőnk jobb hasznosítása érdekében a BOKIK támogatja intézményünk vállalati kapcsolatteremtését, ennek keretében a Miskolci Egyetem és a vállalkozások, elsősorban a KKV-k közötti tudás- és technológiai transzfer elősegítését, tájékoztatók küldését, közös fórumok és rendezvények szervezését. Így még jobban bekerül Egyetemünk a megye gazdasági vérkeringésébe, ami az itt tanuló hallgatók és vállalatok számára újabb lehetőségeket nyit. A felek bíznak abban, mindez hatással lesz a beiskolázásra is.

[4_960] egyetem-6.jpg

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora ezzel kapcsolatban kiemelte: – Az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének fejlesztése, a Miskolci Egyetem duális képzésbe bevont szervezetek és vállalkozások számának növelése, képzési programjaink korszerű, a munkaerőpiaci igényeket kielégítő tartalmi fejlesztése mind olyan feladata Egyetemünknek, amelyben folyamatosan fejlődnünk kell, amiben partnerünk, a BOKIK segítséget nyújt majd a következő években.

További képek:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2098425837053264

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza