HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Látni és látszani

2017. november 16. (csütörtök) 13:33
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - a közlekedési balesetek megelőzése érdekében - idén is folytatja a „Látni és látszani 2017 - egymásért” országos kampányhoz kapcsolódó prevenciós tevékenységét.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei október 16-a és december 8-a között közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket folytatnak a megye területén. A végrehajtott közúti ellenőrzések során a rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

Alsózsolcán is ellenőrizték a rendőrök a kerékpárral közlekedőket november 15-én. A járőrök felhívták a kerékpárosok figyelmét, hogy használják fényjelző és láthatósági eszközeiket, fékeiket ellenőrizzék.

[0_960] IMG_7177.JPG

A rendőrség „Látni és látszani 2017 - egymásért” elnevezésű programja az alábbi lehetőségeket kínálja a közlekedésben résztvevőknek.

-A kampányban a sofőröknek lehetőségük nyílik a gépjárműveik - legyen az magánszemély vagy céges - világító és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak térítésmentes átvizsgálására, az autójuk őszi-téli időjárásra történő felkészítésére, valamint a vezetők látásának vizsgálatára is.

-A programban megyénk területén is több szakszerviz és optikus áll a résztvevők rendelkezésére. A kampányban résztvevő szervizek és az optikusok pontos elérhetőségét, illetve a program részleteit a www.latnieslatszani.hu honlap tartalmazza.

Készüljenek fel a téli időjárás sajátosságaira, járműveiket ellenőrizzék! A rossz idő nem érje Önöket felkészületlenül. A megfelelő világítás, fék, gumiabroncs életet menthet. Érjenek haza épségben!

Vissza