HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B.A.Z. megyei tisztségviselőit

2017. november 23. (csütörtök) 23:44
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldöttgyűlése 2017. november 23-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Taskó József

A 2017. november 3-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést.

[4_960] IMG_0267.JPG

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldöttgyűlés 2017. november 23-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

[2_960] IMG_0315.JPG

A NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökének Taskó József-et választották.

Az ő munkáját 5 alelnök: Osvay György (Szerencs Zrt.) mezőgazdaságért, Dr. Orosz Gábor (Miskolci Likőrgyár Zrt.) élelmiszeriparért, Zay Adorján (Északerdő Zrt.) vidékfejlesztésért, Hajdú László általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Szaniszló János (Agroszan Bt.) és Nagy Lászlót helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnök segíti.

[1_960] IMG_0232.JPG

A megyei küldöttek maguk közül Stefánné Fekete Máriát, Batta Dezsőt, Juhász Sándort, Jankó Lajost, Dr. Orosz Gábort (Miskolci Likőrgyár Zrt.), Götz Istvánt, Dr. Tompa Gábort (Nestlé Hungária Kft.), Kiss Gábort (Gyümölcsért Kft.), Szaniszló Jánost, ifj. Bogárdi Ferencet, Rácz Lászlót (Prügyi Mg. Zrt.), Zay Adorjánt (Északerdő Zrt.), Dr. Hegedűs Attilát, Farkas Jánost és Dr. Szabó Pétert választották országos küldöttnek.

A megyei Etikai Bizottság tagja lett Jankó Lajos, Győri Kálmán, Csorba György és Polyefko István.

[3_960] IMG_0204.JPG

Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alelnöke

A NAK országos küldöttgyűlése 2017 májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere. Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály megalakítására van lehetőség, ebből a megyében 9 osztály jön létre. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Rácz László (Prügyi Mg. Zrt., a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Mikita Tamás (North-Cot Kft.), az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Tolvaj Ferenc, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Újjobbágy Miklóst (Nestlé Hungária Kft.), az Élelmiszer-kereskedelmi  osztályt Osvay György (Szerencs Zrt.), a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Bénó Gábor, az Erdő-, vad-, és halgazdálkodási osztályt Dr. Hegedűs Attila, az Együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Fáy Attilát, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Vinnai Miklós vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

[5_960] IMG_0331.JPG

b-j: Tarr Zoltán igazgató, Taskó József elnök és Szaniszló János alelnök

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. Erre 2017. december 20-án kerül sor Budapesten, a Parlament Felsőházi termében.

(fotók: Varga Tamás - Kulcs Magazin)

Vissza