2017.november.28 (kedd) Emberség, empátia, szolidaritás, véradás

Emberség, empátia, szolidaritás, véradás

A Véradók napján, hétfőn délután a Megyeházán köszöntötték megyénk jubiláló véradóit. A dísztermet megtöltő tömeg jelezte, hogy nagyon sokan vannak, akik segítenek, ha kell.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a véradókat. Kiemelte, hogy valamennyien hősök, a mi hőseink, akik önzetlenül embertársaik segítségére sietnek. Olyat adnak, a vért, amely mással pótolhatatlan. Elismerően szólt a véradók mellett a Magyar Vöröskereszt szervező munkájáról is. Megköszönte a munkájukat, a véradók segítségét, s reményét fejezte ki, hogy a folytonosság érdekében a fiatalokat is sikerül bevonni.

[1_960] verado4.JPG

Grúbert Roland, a Vöröskereszt megyei igazgatója felidézte, hogy pont harminc éve döntöttek a véradók napjának megünnepléséről. A véradókat méltatva kijelentette, hogy hihetetlenül sokat tettek a magyar egészségügyért. Valóban hőstett, hiszen életeket mentenek az általuk adott vérrel. Megköszönte önzetlen cselekedetüket, kollégáinak pedig a szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos munkát.

[0_960] verado5.JPG

Ezt követően a ferenczis diákok adtak kulturális műsort, majd elérkezett az elismerések átadásának a pillanata.  Szép számmal voltak, akik több, mint 50-szer adtak vért. A végére maradta a legnagyobb donor, Zahuczki Sándor, aki eddig már 100-szor adott vért. Dr. Breitenbach Géza, a Vöröskereszt megyei szervezetének elnöke pohárköszöntőjében méltatta a véradók önkéntességét és ellenszolgáltatás nélküli segítségét, amely a mai, anyagias világban rendkívül ritka és elismerésre méltó. Szép példa, amelyet remélhetően a fiatalabbak is követni fognak.

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat