2017.november.30 (csütörtök) BOKIK 53. küldöttgyűlése

BOKIK 53. küldöttgyűlése

Idén is összeült a Kamara napján a köztestület küldöttgyűlése, a helyszín ezúttal Miskolcon az ITC-székház volt.

Az 53. küldöttgyűlésen dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tartott előadást hazánk versenyképességi helyzetéről, valamint arról, hogyan látja a kamara a kkv-k fejlesztési lehetőségeit. Bihall Tamás, a BOKIK elnöke a megye gazdaságfejlesztési lehetőségeiről adott áttekintést a küldötteknek és a vendégeknek.

Elismerések átadása

Arról már írtunk, hogy ez a nap az elismeréseké is, ezúttal is átadták a kamara díjait.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Gazdaság szolgálatáért” elismerésében részesült:

[5_960] 1.jpg

Bódi László, a Halbo Mce Tervező és Fővállalkozó Zrt. vezérigazgatója, az MKIK Magyar-Német tagozatának elnöke, 

Lukács Gábor, a Lukács Autó Kft. ügyvezetője,

Kandik Ferenc, a Kandik és Tamás Mester-hidegkonya Kft. ügyvezetője.

Szélyes Domokos, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiemelkedő gazdálkodó szervezete elismerést a következő vállalkozások vehették át:

[3_960] 3.jpg

SICTA Gyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A francia tulajdonban lévő, és a felsőzsolcai ipari parkban működő SICTA a világ egyik vezető autóipari beszállító cégcsoportjához tartozik. Júliusban Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentették, hogy a Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, ebből a magyar kormány 437 millió forint támogatást biztosít, amely a teljes fejlesztés 13 százaléka. A francia családi vállalkozás tíz évvel ezelőtt hozta létre a felsőzsolcai ipari parkban az üzemet, ahová eddig 30 millió eurót fektettek be, főként saját forrásból. A gyár azóta a cégcsoport stratégiai bázisává vált.

Zemplén Idegenforgalmi Kft. A társaság Zemplén idegenforgalmának meghatározó szereplője, hiszen működteti a négycsillagos, igen színvonalas sárospataki Hotel Bodrog Wellnesst, a Tengerszem Camping és Üdülőparkot, valamint a több lábon állás szellemében kéményseprő szolgáltatással is állnak a lakosság rendelkezésére.

Veres ’98 Bt. A kazincbarcikai székhelyű, 1998-ban alakult betéri társaság exkluzív díszdobozokat, plakett és éremdobozokat készít kézi munkával, emellett foglalkoznak könyvkötészettel és látszerészeti dobozok készítésével is. A családi vállalkozás az elmúlt években folyamatosan fejlődött, a közelmúltban költöztek új telephelyre, és fontos hogy ma már exportra is szállítanak termékeikből.

Simon Zoltán egyéni vállalkozó. A fiatal vállalkozó 2008-ban, a válság kitörése előtt néhány hónappal indította cégét. Voltak nehéz időszakaik, de árbevételük tavaly már meghaladta az egymilliárd forintot. A családi vállalkozás kamionjai Európa útjain futnak, és a céljuk a folyamatos fejlesztés, a gépjárművezetők munkakörülményeinek javítása, a minőségi, megbízható fuvarszolgáltatás.

[1_960] 4.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanulóképzés terén kiemelkedő gazdálkodó szervezete elismerést az Intern Kft. kapta. A miskolci székhelyű cég évek óta magas színvonalon vesz részt a gyakorlati képzésben, többek között a hegesztők, lakatosok, központifűtés és gázhálózat rendszerszerelők felkészítésében.

[4_960] 2.jpg

Szentpáli díj

Az ünnepi küldöttgyűlésen átadták a Szentpáli ösztöndíjakat is. A bíráló bizottság döntése alapján, a Miskolci Egyetem közgazdasági karáról Tóthné Kiss Anett tanársegéd részesült a Szentpáli Ösztöndíjban. A mérnökhallgatók közül a bíráló bizottság Nyiri Gábor PhD hallgatót támogatta.

A rendezvényi további képei:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2110214995874348

(fotók: Varga Tamás - Kulcs Magazin)

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat