HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Gyarapodik a megyei értéktár

2017. december 9. (szombat) 23:41
 
„Sikeres évet tudhatunk magunk mögött” – kezdte a 2017. év értékelést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár új szintre lépett a közösségszervezés területén, egyre nagyobb az érdeklődés munkánk iránt. Az idén 10 település hozott létre értéktár bizottságot. Megyei szinten négy bizottsági ülést tartottunk, melynek keretében 29 nemzeti érték került be a nyilvántartásunkba. Így összesen 55 településen folyik értéktárral kapcsolatos tevékenység, és több mint 160 jegyzett megyei értékkel büszkélkedhetünk. Ezek a számok országosan is kimagasló eredménynek számítanak, ami mögött komoly, összehangolt munka van.

[3_960] putnok.JPG

A megye minden részén jelen vagyunk, több szakmai konferenciát tartottunk az értéktár népszerűsítésével kapcsolatosan. A hagyományokhoz híven idén harmadik alkalommal – a megyei önkormányzat által megszervezett megyenap keretein belül – átadtuk az Érték-díjakat is, amelyek elnyerésére a legkiemelkedőbb helyi értékek jogosultak.

[4_960] ertektarverseny.JPG

Örömömre szolgált, hogy a megyeháza dísztermében adhattunk otthont a „Magyarságunk értékei” elnevezésű országos vetélkedősorozat borsodi fordulójának.

[5_960] IMG_2975_2.jpg

BÁNNÉ DR. GÁL BOGLÁRKA (a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke)

Ezeken kívül számos eseményen képviseltettük magunkat. Az Arnóti Lakodalmas Napok versenysorozatán zsűritagként vehettem részt, míg a Jósvafői Hucul Lovasnapokon saját standdal is megjelentünk. A szervezet megyei elnökeként lehetőségem nyílt országos rendezvényeken is képviselni megyénket, így a Magyar Értékek Napján Budapesten és a Hungarikumok Klubja elnevezésű szakmai programsorozaton is.

[2_960] parasznya-banyasz_IMG_3654.JPG

Mindezek mellett a szénbányászat ügyének megyei képviselőjeként részt vehettem a Euracoal berlini egyeztetésén és részese lehettem Parasznyán a megyei bányásznapi megemlékezésnek. Tartalmas és rendkívül eredményes évet zárhatunk tehát. A cél jövőre is az, hogy – megtartva az elmúlt időszak lendületét – még szorosabbra fűzzük kialakított kapcsolatainkat és tovább erősítsük a Megyei Értéktár közösségeit” – zárta gondolatait az alelnök.

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza