HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Külföldre indulóknak -várakozás a schengeni határokon

2017. december 23. (szombat) 14:06
 
Akár többórás várakozásra is készülni kell a szerb és az ukrán határ több pontján, mivel a külföldön dolgozók ezekben a napokban látogatnak haza karácsonyra - jelentették az M1 aktuális csatorna tudósítói szombaton.

A helyszíni beszámolók szerint az erős forgalom már az osztrák határnál érzékelhető. Bécstől a 75 kilométerre fekvő hegyeshalmi határátkelőig két óra alatt érhetnek el az autósok, de a kisebb átkelőkön zavartalanul át lehet jutni Ausztria felől.

Záhonynál 3 kilométeres kamionsor alakult ki, a személygépkocsik is majdnem ilyen hosszan torlódnak, ezért csaknem 3 órát kell várni az átkelésre itt és Beregsuránynál is. Az utazóknak az ukrán határszakasz más átkelőin is várakozásra kell készülniük.

[0_960] zahony.jpgFotó: internet

Szerbiába is legalább egy órás várakozás után lehet csak átjutni, de a kamionosoknak akár 5 órát is vesztegelniük kell a déli határon. Röszkénél több kilométeres a kocsisor és a határszakasz többi átkelőjén is erős a forgalom, csupán Tiszaszigetnél és Bácsalmásnál lehet gyorsan átjutni - derül ki a tudósításokból.

A határátkelők leterheltségéről a rendőrség határinfó oldalán lehet tájékozódni.

(MTI)

Vissza