HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Megújulás, felkészültség, minőség

2018. február 1. (csütörtök) 15:23
 
A Szociális Ágazati Konzultáció 2018 című országos rendezvénysorozat keretében csütörtökön Miskolcon, a Megyeházán rendeztek konferenciát, amelyen többek közt tájékoztatót tartott Nyitrai Imre, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a díszteremben összegyűlt szép számú érdeklődőt. Emlékeztetett rá, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye máig tetten érhető, nehéz öröksége miatt különösen érzékeny a szociális témák iránt. „Az ember vándor, de nem magányosan vándorol. Együtt megyünk az úton”- idézte a közgyűlés elnöke Kozma Imre atyát az ember társadalmi lény szerepéről, ami különösen aktuális a szociális szféra terén.

[0_960] szocialis.jpg

Nyitrai Imre emlékeztetetett rá, hogy rendszeresen kiállnak a szakma elé, ha változásokat terveznek. A szociális vezetőképzés is egy ilyen téma, amely igénye bő másfél évtizede merült fel. A SOTE szakmai bázisán, uniós forrásból kívánják megvalósítani a két szintű projektet. A mesterképzés helyszíne Budapest lesz, az alapképzésére pedig a források függvényében megyei vagy regionális. Ez nem akkreditált képzés.  A cél az együttműködés, a csapatmunka erősítése, a jó gyakorlatok folyamatos megismerése. A vezetőképző projekt vizsgával zárul és a vezetők számára kötelező. „Két évente, két-három nap. Ennyit megér”- vont mérleget a helyettes államtitkár.

 A beszédeket követően szakemberek tartottak különböző, a tanácskozás témájához kapcsolódó előadásokat.

Vissza