HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Sok milliárd a turizmusra

2018. március 21. (szerda) 21:46
 
Az idegenforgalmi fejlesztésekkel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót kedden Tokajban. Elsőként Koncz Ferenc országgyűlési képviselőjelölt szólt a témáról, majd Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója beszélt az elmúlt esztendő ágazatban történt eredményeiről, az idei esztendő terveiről.

Több mint 20 nagyfejlesztés és 81 milliárd forintot meghaladó támogatás lendítheti fel a megye idegenforgalmát a következő években – erről Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója beszélt a Tokaji Bormúzeumban tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, csak a Tokaj-hegyaljai világörökségi borvidék helyszíneinek fejlesztésére 4,12 milliárd forintot fordítanak.

[2_960] 2t.jpg

A rendezvényen elhangzott, tavaly a megye kereskedelmi szálláshelyein 452 ezer vendég egymillió vendégéjszakát töltött el. Ez a 2010-es adatokhoz képest több mint 50 százalékos növekedést jelenet.  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolcon járt a legtöbb turista, 180 ezer vendéget és 391 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Tokajban 13 ezer vendég 23 ezer vendégéjszakát töltött el tavaly, ami 39,5 százalékos emelkedést jelent. A  zempléni város szálláshelyein 159 millió forintot tesznek ki a szállásdíj bevételek.

[1_960] 1t.jpg

Koncz Ferenc országgyűlési képviselőjelölt és Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója

Guller Zoltán kiemeltem hogy az idén további, legalább tíz százalékos növekedést várnak az idegenforgalomban. A tokaji fejlesztések kapcsán az MTÜ vezérigazgatója hozzátette: 1,5 milliárd forintból tovább fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát, de fordítanak pénzt a víziturizmusra, a tokaji sziget attraktivitásának növelésére és a Kopasz-hegyi lehetőségek kihasználására is. Hegyalja többi településén is a turizmust segítő fejlesztések valósulnak meg: többek közt megépül a függőhíd Sátoraljaújhelyen, fejlesztik a sárospataki Végardó fürdőt és a várat, valamint Szent Erzsébet Zarándok- és Látogatóközpontot is kialakítanak.

A sajtótájékoztató után kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a rendezvény, amelyen részt vett többek közt Posta György, Tokaj polgármestere is.

További képek: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2188576428038204

(fotók: Kulcs magazin)

Vissza