HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Üzleti reggeli a vállalkozásokkal

2018. április 26. (csütörtök) 23:41
 
Második alkalommal szervezett üzleti reggelit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Miskolci Egyetemmel közösen. A rendezvénysorozat célja: hogy lehetőséget adjon a Miskolci Egyetem és a vállalatok kapcsolatrendszerének további bővítésére.

A rendezvénysorozat keretében tematikusan mutatkoznak be az Egyetem Karai – április 25-én a Gépészmérnöki és Informatikai Kar valamint az Elektronikai és Informatikai Kutató Intézet – amelyek az érintett területhez kapcsolódóan mutatták be legújabb kutatási eredményeiket, rendelkezésre álló műszer és labor felszereltségüket.

[1_960] IMG_6897.jpg

A második rendezvény témája: „Az infokommunikáció és elektronika lehetőségei és fejlesztési irányai”.

[2_960] IMG_6910.jpg

Szó volt az automatizálás, kommunikációs rendszerekről, és az előadások betekintést nyújtottak az Ipar 4.0, az elektronikai és elektrotechnikai kutatások és ipari megoldások területeire is. A termelési hatékonyságnövelés, az egymással összekapcsolódó gyártó és tervező valamint logisztikai rendszerek nem teszik megkerülhetővé a vezérléstechnika, az eszközök közötti kommunikáció fejlesztését és kialakítását. A távfelügyeleti, távdiagnosztikai megoldások, az energetikai rendszerek optimalizálása egyre nagyobb szerepet játszanak a vállalatok életében. Az egyetemi kutatások és fejlesztések megfelelő alapot tudnak adni a vállalati alkalmazások tervezéséhez és megvalósításához.

[4_960] IMG_6843_1.jpg

A rendezvénysorozat célja, hogy közelebb hozza a felsőoktatás és a vállalati szektor szereplőit annak érdekében, hogy az egyetemi tudásbázisok és kialakított kutatási infrastruktúrák a vállalati igények által vezérelve hasznosulhassanak. Az Egyetem több éve törekszik a vállalati partnerség fejlesztésére, melynek eredményeként nagyon sok iparvállalattal szinte napi kapcsolat alakult ki, stratégiai megállapodások születtek. A találkozó jó lehetőséget kínál az egyetemi feltételrendszerek és a vállalati igények jobb megismerésére, további partnerség kialakítására.

További képek:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2211899379039242

(fotók, cikk Kulcs Magazin)

Vissza