HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Középpontban a javuló közbiztonság

2018. május 4. (péntek) 16:32
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésének első napirendi pontja keretében Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Vereckei Csaba, megyei rendőrfőkapitány átadta Varga János alezredesnek és Dendel Balázs zászlósnak a megye közbiztonságáért díjat. Az ünnepi eseményen részt vett dr. Pozsgai Zsolt, az országos rendőrfőkapitány helyettese, valamint megyénk rendőrkapitányai.

A napirend elfogadását követően a közgyűlés elnöke tájékoztatót adott a legutóbbi közgyűlés óta történt fontosabb eseményekről, amelyeket olvasóink a www.baz.hu honlapon tudnak nyomon követni.

Ezt követte a már említett kitüntető díj adományozása, majd a megyei rendőrfőkapitány tartott beszámolót Borsod-Abaúj-Zemplén közbiztonsági helyzetéről, a határőrizet helyzetéről, a határforgalom alakulásáról. Vereckei Csaba kiemelte, hogy a folyamatos migrációs nyomás kivédésében a déli határokon megyénk rendőrei is részt vesznek, ez azonban nem okozott biztonsági deficitet helyben. Erősítették a közterületi jelenlétet, majd' minden fontosabb területen javult a rendőrség statisztikája. A visszajelzések alapján erősödött a lakosság szubjektív biztonságérzete. Az elmúlt évben jelentős mértékben megfiatalodott a főkapitányság gépjármű állománya, amely remélhetően a további szakmai munkában is megmutatkozik majd. Potenciális kritikus pontnak nevezve a kábítószert és a közlekedésbiztonságot – amely területeken a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.

[0_960] kozbizt18.jpg

A napirend keretében felszólalt dr. Pozsgai Zsolt is, aki kitért az illegális migráció és terrorfenyegetés jelentette plusz feladatokra. Kiemelte, hogy ennek ellenére Magyarország valamennyi településén megfelelő a közbiztonság. Megerősítette, hogy megyénk rendőrsége 2017-ben kiemelkedő munkát végzett. Megköszönte a megyei önkormányzat és a lakosság támogatását. A beszámolót egyhangú támogatással, valamennyi képviselő tudomásul vette. A közgyűlés tagjai elismerően szóltak a rendőrség munkájáról.

Ezt követően módosították a megyei önkormányzat 2017-es költségvetését, majd elfogadták a végrehajtásáról szóló beszámolót és megalkották a zárszámadásról szóló önkormányzati rendeletet. A 2017-es évet hitel, tartozás, kifizetetlen számla nélkül zárták. A közgyűlés elfogadta a TOP végrehajtásáról és a környezetvédelmi program végrehajtásáról szóló beszámolókat. Ezt követően alapítványi támogatásokról döntött a közgyűlés. Zárt ülés keretében tárgyaltak az idei Szent Erzsébet Díjak odaítéléséről.

Vissza