HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Kieső helyen

2018. május 13. (vasárnap) 08:28
 
A Debrecen 2-1-re győzött a Diósgyőr ellen a Nagyerdei Stadionban, a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 30. fordulójában. A sok meccs óta tartó mélyrepülés következtében kieső helyre zuhant a Diósgyőr.

OTP Bank Liga, 30. forduló: Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Nagyerdei Stadion, 3383 néző, v.: Farkas     gólszerzők: Tabakovic (13., 41.), illetve Bacsa (73.)     sárga lap: Kinyik (52.), Kusnyír (56), Barna (65.), Filip (87.), illetve Ugrai (36.)
    piros lap: Tamás (1.)

    DVSC:Nagy S. - Filip, Kinyik, Szatmári, Barna - Jovanovic, Kusnyír (Könyves, 70.), Tőzsér, Varga K. - Tabakovic (Takács, 49.), Sós (Ti sza, 65.)

    Diósgyőri VTK:Rados - Nagy T., Karan, Tamás, Forgács - Kocsis, Busai - Hasani (Vela, 57.), Ugrai, Varga J. (Ternován, 61.) - Joann idisz (Bacsa, 72.)

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a mérkőzés a kiesés elől menekülő Diósgyőr szempontjából, Tamást ugyanis a huszadik másodpercben kiállította a játékvezető, miután a védő elsodorta a gólhelyzetben kilépő Sóst. Az emberhátrányba került vendégek ráadásul hamar, még az első negyedórában gólhátrányba is kerültek, majd a félidő hajrájában Tabakovic saját és csapata második találatát is megszerezte.

A tíz emberrel játszó DVTK a szünet után is jobbára védekezésre kényszerült, a DVSC előtt több gólszerzési lehetőség is adódott. A csereként beállt Bacsa gólja ugyan visszahozta a vendégeknek a pontszerzés reményét, ám egyenlíteni már nem tudott a Diósgyőr, amely kilenc meccse nyeretlen, és egymás után a hatodik vereségét szenvedte el.

A DVSC tavaly december 2-a után tudott ismét hazai pályán bajnoki mérkőzést nyerni. A DVTK a Fradi, a Paks és a Videoton ellen bizonyíthatja, hogy helye van az élvonalban.

(MTI- Kulcs Magazin)

Vissza