HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Vizsolyban emlékeztek

2018. május 14. (hétfő) 12:02
 
Az Emlékhelyek Napja országos rendezvénysorozat keretében szombaton a vizsolyi református templomban a reformáció és a vallásszabadság volt a központi téma abból az apropóból, hogy 450 éve, 1568. január 23-án a tordai országgyűlésen kimondták a vallásbékét és a vallásszabadságot.

Az ünnepi rendezvény fővédnöke, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években Magyarország kormánya sok milliárd forintot költött az emlékhelyek felújítására, megőrzésére, a történelmi örökségünk méltó állapotba hozására, fenntartására, bemutatására.

[3_960] IMG_0652.jpg

Megyénkben is megújult például Boldogkő vára, a füzéri vár, a diósgyőri vár, a regéci vár, felépült a Magyar Nyelv Múzeuma…

[2_960] IMG_0728.jpg

Méltatta az immár harmadik alkalommal megrendezett Emlékhelyek Napját, amely eseményhez több, mint ötven helyszín csatlakozott. Vizsoly az első teljes magyar nyelvű Bibliával beírta magát a magyar történelembe, felekezettől függetlenül közös nemzeti örökségünk, kincsünk.

[4_960] IMG_0682.jpg

A rendezvényen közreműködött a Sárospataki énekkar a Református Teológia és a Gimnázium közös énekkara.

A rendezvény további képei:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2223217801240733

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza