HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A vadak védelmében is

2018. május 31. (csütörtök) 19:56
 
Több vadelütés is történt az elmúlt napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Csernely és Kisrozvány közelében május 30-án egy-egy autós elé őzek szaladtak, amelyeket a sofőrök, a fékezése ellenére is elütöttek.  Az ilyen és hasonló balesetek elkerülése és a vadállatok védelme érdekében is ajánlja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály a következő prevenciós tanácsokat:

[0_960] szarvas_0.jpg

  • A vadbaleseteket olykor nehéz elkerülni, mivel az állatok értelemszerűen nem a KRESZ szabályai szerint közlekednek, és váratlanul képesek felbukkanni a közlekedő járművek előtt. A legtöbb vadelütés miatt bekövetkező baleset anyagi kárral végződik, esetenként azonban súlyos személyi sérüléssel is járhat. A vadveszélyt jelző táblák mentén ezért legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a sebesség csökkentése. Fontos, hogy vezetés közben ne telefonáljon, kapcsolja be a biztonsági övet, tartson nagyobb követési távolságot és folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát! Ha lát egy vadat a járműve előtt átszaladni, lassítson le még jobban, mert több is várható.

Baleset esetén hívja a 112-es segélyhívó számot! Az elpusztult állatot ne vigye magával, mert az bűncselekménynek számít!

Vissza