HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Búcsúzunk Jeney Edittől

2018. június 5. (kedd) 20:16
 
Szerkesztőségünk valamennyi munkatársát megrendítette a hír: kolléganőnk Jeney Edit, a Kulcs Magazin jegyzetírója június 5-én hajnalban visszaadta lelkét teremtőjének. Tudtuk, hogy hosszú hónapok óta beteg, de a tőle megszokott hatalmas akarattal, Istenbe vetett mélységes hittel küzdött a kórral. Mi pedig bizakodtunk: győzni fog!

Bizakodtunk, hiszen mindvégig dolgozott. Naprakész volt a világ történéseiben, hónapról hónapra írta jegyzeteit, még akkor is, amikor a kezelések legnehezebbjeit kellett elszenvednie. Családjától tudjuk, hogy a napokban is a következő írásának témája foglalkoztatta. Sajnos azonban ez már nem készülhet el… Drága Editke! Megtiszteltetés volt, hogy veled dolgozhattunk! Emlékedet szeretettel őrizzük.         

Jeney Edit református lelkészcsaládban született 1955-ben Kántorjánosiban. 1978-ban Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen matematikus diplomát szerzett, majd ugyanott egyéni levelezőként elvégezte a matematikatanár szakot. Középiskolai tanárként, később számítástechnikai szakterületen dolgozott. 1981 óta Miskolcon élt. Férjével egy leánygyermeket neveltek. Tanult a Budapesti Református Teológiai Akadémia levelező tagozatán, majd a rendszerváltás időszakában közéleti tevékenységet kezdett: 1989-ben létrehozta a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) miskolci szervezetét, melyet az országos egyesület felbomlásáig vezetett. 1990-ben jelentek meg az első cikkei, 1991-ben a Déli Hírlaphoz hívták, ahol 2002-ig dolgozott főmunkatársként.

Közben 1993-ban diplomát szerzett a Bálint György Újságíró Akadémián. Cikkei jelentek meg többek között az Új Magyarországban, a Magyar Demokratában, a Magyar Nemzetben és a Képmás családi magazinban. Több időszaki kiadványt, belső újságot írt, szerkesztett, pr-tevékenységet végzett. A Miskolci Keresztény Szemle című negyedéves folyóiratot 2010-től felelős szerkesztőként gondozta, de 2016-ban a második szám megjelenése után kénytelen volt lemondani. A hónapról hónapra megjelentek jegyzetei a Kulcs Magazinban, legutolsó írása a májusi számban látott napvilágot.

Vissza