HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Az OBA is segíti a ME-t

2018. június 6. (szerda) 16:07
 
A pénzügyi, közgazdasági képzést segítő együttműködési megállapodást kötött az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), valamint a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A megállapodás alapján az OBA szakértői bekapcsolódnak a Gazdaságtudományi Kar alap és mester szintű pénzügyi, közgazdasági, valamint nemzetközi gazdálkodási képzésébe, az egyetem szakkollégiumi tehetséggondozásába, valamint a PhD hallgatókkal kapcsolatos konzultációkba.

„A 2018-ban 25 éves működését ünneplő OBA kiemelt feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon a hazai közgazdász szakmai műhelyek működéséhez. Elkötelezettek vagyunk a Miskolci Egyetemmel korábban megkezdett együttműködésünk jövőbeni mélyítésében, a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztésében.” – mondta Kómár András, az OBA ügyvezető igazgatója. 

Az együttműködési megállapodással az OBA munkaszervezete elkötelezettséget vállalt arra, hogy a hazai, valamint európai betétbiztosítás szabályairól, a bankszanálási tevékenységről, valamint a befektetővédelmet érintő ismeretekről átfogó tájékoztatást, további tudományos kutatási lehetőséget nyújt a miskolci egyetemistáknak.   

„Az egyetem feladata hogy korszerű ismeretekhez juttassa hallgatóit. A gazdasági válságot követően a válságkezelés és pénzügyi kultúrába tartozó ismeretek és gyakorlat egy jelentős része az OBA-nál halmozódott fel, így különös öröm számunkra, ha ezek a Miskolci Egyetem hallgatói számára közvetlenül is hozzáférhetőek lesznek.” – mondta Veresné Somosi Mariann, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.   
Az OBA már a múltban is rendszeres meghívottja volt a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának, a betétbiztosítási szakemberek emellett rendszeres előadói a Pénzügyi és Számviteli Intézet által szervezett pénzügyi kultúra fejlesztésre irányuló konferenciáknak és más szakmai eseményeknek, valamint szakmai támogatója és kiállító partnere az ország első FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrumának, mely  március 8-án nyílt meg a Miskolci Egyetemen. 

Vissza