HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Mindenkit várnak a megyenapra

2018. június 12. (kedd) 17:13
 
Szerencs, Tokaj, Putnok után szombaton Mezőkövesden rendezik meg a IV. Megyenapot – jelentette be Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke. Az egész napos műsor fénypontjának a Republic koncertje ígérkezik. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere kiváló lehetőségnek nevezte a rendezvényt, amely keretében bemutathatják a város és Dél-Borsod értékeit.

Török Dezső emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a megyei közgyűlés az összetartozást erősítő, középszintű rendezvényként hívta életre a megyenapot, amely  időpontja június 16.-a lett. A megyénkhez erősen kötődő II. Rákóczi Ferenc ezen a napon lépte át 1703-ban Vereckénél a magyar határt, s vette kezdetét a nevével fémjelzett kuruc szabadságharc. A megyenap körbe járja a megyét, s Zemplén, Gömör után Mezőkövesdre, Dél-Borsodba látogat. A Kavicsos-tó partján felállításra kerülnek sátrak, ahol bemutatkoznak megyei értékek, projektek a színpadon pedig 10 órától estig szinte folyamatos lesz a műsor.

[1_960] megyenap-plakat_jpg-formatum.jpg

Hagyományosan gyerek programmal indulnak, amelyet 11 órakor az ünnepélyes megnyitó követ, Borsod-Abaúj-Zemplén nemzetközi partnereinek a részvételével. Átadják a megyei értékdíjat, a megyei önkormányzat közreműködésével helyi és kárpátaljai önkormányzatok írnak alá együttműködési megállapodást.   Minden bizonnyal nagy sikert aratnak a különböző bemutatók a folklórtól a speciális mentőkig. Az est fénypontjának pedig a Republic koncertje ígérkezik. A belépés díjtalan.

Dr. Fekete Zoltán  megerősítette, hogy Dél-Borsod és Mezőkövesd lakói vendégszeretők és mindenkit várnak szombaton Kövesdre. Viccesen még a jó időt is előre megígérte. A megyenap a városnak és térségének jó lehetőség az értékeik bemutatására. A sokoldalú program kiváló szórakozási lehetőség, s felhívta a figyelmet a város büszkeségére a Zsóry fürdőre is, ahová lengyel partnervárosukból Zoryból és környékéről is sok vendég érkezik.  Azért is örülnek a megyenapnak, mert Kövesd közelebb van Egerhez Miskolcnál, de borsodinak érzik magukat. Ez a rendezvény is erősíti ezt.

[0_960] megyenap.jpg

Dr. Kovács János, megyei főjegyző emlékeztetett rá, hogy annak idején, amikor a közgyűlés döntött a megyenap létrehozásáról egy protokolláris, hagyományos ünnep és egy oldottabb, műsoros nap lehetősége közül az utóbbit választották. Ez a rendezvény egyszerre szolgálja az emberi kapcsolatok erősítését, a szórakozást és az értékek bemutatását. Megköszönte a szervezésben részt vett munkatársak és a mezőkövesdiek munkáját.

Vissza