HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Vereséggel kezdett a DVTK

2018. július 22. (vasárnap) 20:19
 
A legutóbb ezüstérmes Ferencváros a vendég Diósgyőr 4-1-es legyőzésével rajtolt vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjában. A DVTK mint a héten bejelentették megújította a ruhatárát, de a játékban egyelőre nem sok változást lehetett felfedezni.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencváros-Diósgyőri VTK 4-1 (3-1)
-----------------------------------
Groupama Aréna, 6920 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Tamás M. (14., öngól), Heister (25.), Varga R. (45+2., 68.), illetve Bacsa (45.)
    sárga lap: Gorriaran (18.), Blazic (60.), Frimpong (71.), illetve Bacsa (61.)

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister - Spirovski, Leandro - Varga R. (Finnbogason, 81.), Lanzafame (Petrjak, 69.), Gorriaran (Rodriguez, 76.) - Böde

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Antal - Eperjesi, Lipták, Mazalovic, Tamás M. - Busai (Vernes, 85.), Forgács (Bárdos, 71.) - Makrai, Hasani, Ugrai (Joannidisz, a szünetben) - Bacsa

A Ferencváros szervezett középpályájának köszönhetően nemcsak irányította a játékot az első félidőben, hanem a vendégvédelem bizonytalanságait kihasználva gyakran került helyzetbe. A hazaiak öngóllal szereztek vezetést a 14. percben, majd alig tíz perccel később Heister remek átlövéssel megduplázta az előnyüket. A diósgyőriek támadójátéka esetleges és veszélytelen volt, Bacsa a 45. percben váratlanul szépített, de Varga Roland még a szünet előtt ismét kettőre növelte a különbséget. A válogatott szélső büntetőjét ugyan védte az első félidőben három bravúrt is bemutató Antal, de a kipattanónál Varga már nem hibázott.

A második félidőben bátrabb támadójátékot vállalt fel a vendégcsapat, ennek eredményeként sikerült a hazai térfélen tartania a labdát és helyzeteket kidolgoznia, de újabb gólt mégis a Ferencváros ért el. Egy kontra végén a 68. percben Varga csukafejessel vette be Antal kapuját. A hátralévő időt sikerrel védekezte ki a házigazda.

A bajnokságban a Ferencváros sorozatban 13. mérkőzésén maradt veretlen, pályaválasztóként pedig már 21 találkozó óta nem kapott ki.

(MTI-Kucsl magazin)

Vissza