HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Hessennel és a rheingaui borhéttel ismerkedtek

2018. augusztus 15. (szerda) 12:35
 
Klaus-Peter Willsch, a CDU tartományi elnöke, Bundestag képviselő meghívására közgyűlési delegáció látogatott el Hessen tartományba a Rheingau Borhét ünnepélyes megnyitására.

A Rheingau Borhét Fesztivál immár 43. alkalommal kerül megrendezésre Wiesbaden városában, augusztus 10-19. között. Az egyhetes programsorozat során több mint 100 standon mutatkoznak be bortermelők, borászatok és szerveznek szakmai eseményeket és borkóstolást. A 10 napos programsorozat során számos kulturális program, kiállítások, koncertek is várják a látogatókat. Évente átlag 300 ezren keresik fel a rendezvényt. Az idei díszvendég az osztrák testvérváros, Klagenfurt.

A megyei közgyűlés delegációját Török Dezső elnök vezette, tagjai Csiger Lajos, Lukács András és Miklós Árpád frakcióvezetők voltak.

A delegáció meglátogatta a tartományi székhely Wiesbaden gyógyközpontját - mely ma koncertteremmel és kaszinóval várja az ide látogatókat. Itt forgatták a  Casino Royal című James Bond film egyes jeleneit- , majd a piacvezető német Henkell pezsgőgyárban tett látogatás során a gyártási technológiákba és a vállalat nemzetközi piacpolitikájának folyamatába is betekintést nyertek.

[0_960] nemet1.jpg

Delegációnk látogatást tett a tartományi gyűlés székházában és a felek Hessen tartomány – és benne elsősorban Rheingau-Taunus járás - és Borsod-Abaúj-Zemplén megye együttműködésének további fejlesztéséről tárgyaltak.

A 43. Rheingau Borhét Fesztivál 43. ünnepélyes megnyitójára a delegáció Klaus-Peter Willsch, a CDU tartományi elnöke, Bundestag képviselő és dr. Györkös Péter, nagykövet, valamint Ghéczy Zsolt, a Wiesbadeni Kereskedelmi és Iparkamara nyugalmazott ügyvezető igazgatója kíséretében vett részt.

A Borhét kísérő rendezvénye az évente, mindig más helyszínen megrendezésre kerülő Állami Kertészeti Show, melynek idén Bad Schwalbach adott otthont. A gyógyvizéről és fürdőkultúrájáról ismert városban ez alkalommal szabadtéri kiállítótéren mezőgazdasági, kertészeti kiállítás várta a látogatókat.

Vissza