HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Győzelemmel edzőt mentett a DVTK

2018. augusztus 19. (vasárnap) 09:03
 
A Diósgyőr hazai pályán egy góllal nyert a Haladás ellen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában. A szombat esti találkozón a hazai csapat az első győzelmét aratta a mostani bajnokságban, melyben eddig egyetlen ponttal az utolsó előtti helyen állt. Sikerével a kilencedik helyre lépett előre és pontszámban beérte a szombathelyi együttest. Ezzel valószínűleg megmentették edzőjüket is - legalábbis egy időre.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
--------------------------------------------
Diósgyőr, DVTK Stadion, v.: Andó-Szabó
    gólszerző: Tóth B. (36.)
    piros lap: Grumic (69.)
    sárga lap: Tóth B. (42.), illetve Király (81.)

    Diósgyőri VTK: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. - Tóth B., Tajti, Hasani (Lipták, 81.) - Vernes (Joannidisz, 67.), Mihajlovic (Bacsa, 50.), Forgács

    Szombathelyi Haladás: Király - Schimmer (Halmosi, 73.), Tamás L., Kolcak, Bosnjak - Grumic, Habovda - Mészáros, Kovács L. (Bamgboye, 59.), Németh M. - Rabusic (Rácz, 79.)

Az első negyedórában megpróbálta felmérni egymást a két csapat, kereste a fogást az ellenfelén, de nem volt meg a lendület az akciókban sem egyik, sem másik oldalon. A folytatásban is a pálya közepén zajlott a játék, egy-két távoli lövést láthattak a nézők, komoly gólszerzési lehetőség azonban továbbra sem adódott. A Diósgyőr szűk tíz perccel a félidő vége előtt rögzített helyzetből szerzett vezetést: Vernes ívelt szabadrúgása után Tóth Barnabás fejelt Király Gábor mellett a kapuba. A gól némileg váratlan volt, mert a Haladás egyébként szervezetten szűrte a DVTK támadásait.

A hazai csapat a második félidőben bátrabban játszott, többet kezdeményezett, ráadásul a mérkőzés utolsó negyedére emberelőnybe is került, mivel Grumic utolsó emberként döntötte fel a kilépő és eléje bevágó Tóthot. A vendég együttesben nem volt meg a kellő átütőerő az egyenlítéshez, igyekezett a Haladás támadásokat vezetni, de nem tudott helyzetet kialakítani.

(MTI-Kulcs Magazin)

Vissza