HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Kárpátalján tanácskoztak

2018. szeptember 28. (péntek) 12:02
 
A Bethlen Gábor Alapkezelő Testvér-települési programok és együttműködések című felhívásával összefüggésben elnyert pályázat keretében Török Dezső, a megyei közgyűlés elnökének a vezetésével szeptember 21–23. között Kárpátaljára látogatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat delegációja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Kárpátaljai Megyei Tanács a Bethlen Gábor Alapkezelő Testvér-települési programok és együttműködések című felhívásával összefüggésben elnyert pályázat keretében két programot valósított meg az idén..

[0_960] bereg1.JPG

Elsőként a Kárpátaljai Megyei Tanács csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén IV. Megyenapjához kapcsolódó kulturális, ifjúsági és hagyományőrző programokhoz, amely keretében Mezőkövesden két testvértelepülési megállapodást is aláírtak.

A második tervezett program keretében szeptember 21–23. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat küldöttsége látogatott el Kárpátaljára. Ungváron, a Kárpátalja Megyei Tanács épületében kerekasztal megbeszélést folytattak a két megye képviselői. A tanácskozás fő témái a két megye turizmusának fejlesztése, összehangolása valamint a testvértelepülési megállapodások és a közös pályázatok voltak. Emellett a két megye jövőbeni céljairól, fejlesztési területeiről is egyeztettek.

A látogatás során a delegáció megismerkedett Ungvár és Munkács turisztikai nevezetességeivel, valamint részt vett a Makkosjánosiban  az 53. alkalommal megrendezett Bereg Festen, amelyet a kapcsolódó kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági és hagyományőrző tevékenységek megvalósításáért hozták létre a szervezők.

Vissza