HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Tűzoltó jubileum

2018. október 26. (péntek) 15:23
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség 25 éve alakult újjá. A negyedszázados jubileumot pénteken a Megyeházán ünnepelték meg. Köszöntőt mondott és elismeréseket adott át Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Az Ózdi Tűzoltó Zenekar műsorával kezdődött az ünnepség, majd Török Dezső mondott köszöntőt. Méltatta a tűzoltók elhivatottságát, amelynek köszönhetően legyőzik a félelmet és szembe szállnak a tűzzel. Erre szükség is van. „Minden ember természetes igénye és az Alaptörvényben megerősített joga, hogy biztonságban éljen.” A tűzoltók pedig az elsők közt vannak, akikre számíthatunk, akár az életüket is kockára teszik értünk. Erre tettek fogadalmat. „Önök példát mutatnak mindenkinek segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből”- ismerte el a közösségért végzett szolgálatukat a megyei közgyűlés elnöke.

[0_960] tuz1.jpg

Török Dezső szólt a szövetség koordináló tevékenységéről, az önkéntesek, létesítményi tűzoltók és hivatásosok összehangolt munkájáról. Bajtársként küzdenek együtt a tűz, s ha kell a víz vagy egyéb természeti csapás, vészhelyzet esetén. Megköszönte megyénk lakosságának személy- és vagyonbiztonságáért végzett negyedszázados munkát.

Lipták Attila dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató is köszöntötte a szövetséget. Kiemelte az idő fontosságát, milyen sok is a 25 év, különösen annak fényében, hogy a tűzoltók leginkább percekben gondolkodnak. A negyed század a számvetés ideje a szakmai szervezet életében. Az igazgatóság és a szövetség közti kapcsolatot a társ és a partnerség szavakkal jellemezte. „A közös nyelvet biztonságnak hívják” – jelentette ki Lipták Attila. Az önkéntesség elvét is fontos, tovább vivendő értéknek nevezte. A megújulás kapcsán részletesen szólt  az első sorban a szélsőséges időjárási viszonyok ellen védekezésre létrehozott járási mentőcsapatokról, amelyek gerincét a tűzoltók adják. Az alkalmat megragadva bejelentette, hogy sikeresen megújították további 5 évre a minősítésüket. A 25 éves munkát megköszönve a folytatáshoz erőt, egészséget kívánt.

[1_960] tuz4.jpg

A köszöntőket követően a szövetség korábbi és jelenlegi vezetői emlékeztek az elmúlt negyedszázadra. Az ünnepség elismerések átadásával zárult.

Vissza