HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A tábla túl közel volt

2018. november 8. (csütörtök) 15:14
 
Nekigurult autójával a hejőbábai helységnévtáblának egy sofőr. Ezen túl még négy ittas sofőr okozott közúti közlekedési balesetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain az év negyvennegyedik hetében. A rendőrök ígérete szerint továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Járművezetés ittas állapotban elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 22 éves hejőbábai férfival szemben. A gyanúsított 2november 2-án 1 óra körül autójával haladt Hejőbába belterületén, amikor lesodródott az útról, majd fatuskónak, betontömbnek ütközött, az autó ezt követően megpördült és kidöntötte a helységnévjelző táblát. Az ittas sofőr könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

[0_960] hejobaba.jpg

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. október 29-e és november 4-e között 79 közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban 19 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

Vissza